ΛΟΥΤΡΑΚΙ – Συνάντηση Δημοτικής Αρχής με τον “ΙΒΥΚΟ” Σύνδεσμο Λουτρακιωτών – Περαχωριτών

Συνάντηση ειχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Λουτρακιωτών-Περαχωριτών «Ο Ίβυκος», με τις υπ. αρ. πρωτ. 16/16-11-2020 & 31/15-02-2021 επιστολές του προς τον Δήμο με τον Δήμαρχο Λουτρακίου–Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, κ. Γ. Γκιώνη, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.
Στην συνάντηση, στην οποία παρέστη και ο κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού-Τουρισμού του Δήμου, ο κ. Γκιώνης υποδέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του «Ίβυκου», κ. Ιωάννη Κακούρο, την Αντιπρόεδρο, κα. Γιούλη Σεραφείμ και το Μέλος του Δ.Σ., κ. Φάνη Σιτέ.
Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία ο Δήμαρχος άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς για τις δυσκολίες και τα προβλήματα που βιώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι συνεπεία της πανδημίας αλλά και τις προτάσεις για το ετήσιο πολιτιστικό καλεντάρι του τόπου και τις παραμέτρους που θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν για τη διαμόρφωσή του.
Ακολούθησε παρουσίαση της κατατεθειμένης απόφασης-πρότασης του Δ.Σ. του «Ίβυκου» για τον εορτασμό, στον Δήμο, της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, η οποία έχει ως βασικό γνώμονα την ανάδειξη των ιστορικών στιγμών που διαδραματίστηκαν στον Δήμο, ήτοι την Μάχη της Περαχώρας και την Δ΄ κατ’ επανάληψιν Εθνοσυνέλευση (1831-1832), αλλά και τη θυσία των συμπατριωτών, τόσο των Περαχωριτών, όσο και των κατοίκων Πισίων, Βιλίων κ.λπ.

Τονίστηκε δε ότι, ως Σύλλογος, θεωρεί πως η ιστορική αυτή περίοδος, με προεξάρχουσα τη Μάχη της Περαχώρας, θα πρέπει να εορτάζεται στον Δήμο ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίον εορτάζονται και τιμώνται κατά τόπους, από τους δήμους τους, αντίστοιχες σημαντικές ιστορικές στιγμές.
Η εν λόγω απόφαση-πρόταση κοινοποιήθηκε επίσης στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου, κα. Μαρία Πρωτοπαππά, κ. Κωνσταντίνο Λογοθέτη, κ. Ιωάννη Καραπανάγο, κ. Κωστή Ζερβό, κ. Δημήτριο Βασιλείου, κ. Χρήστο Ασημακόπουλο, καθώς και στον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Κοντό.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με έντονη την πεποίθηση ότι, ο Δήμος θα σταθεί πολύτιμος αρωγός σε όλες τις δράσεις του συλλόγου μας προς όφελος της πολιτιστικής ζωής του τόπου μας.

Ο δήμος κατοπιν αυτού εξέδωσε ανακοίνωση στήν οποία αναφέρει τα εξής :

“Αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της συνεργασίας και της συμμετοχής των συλλόγων στη διαμόρφωση και υλοποίηση δράσεων πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, οποιαδήποτε πρόταση αναδεικνύει τον ρόλο που διαδραμάτισε ο Δήμος μας και η ευρύτερη περιοχή στην Ελληνική Επανάσταση, καθώς και τα γεγονότα και τις προσωπικότητες που σημάδεψαν τη διαδρομή μέχρι την απελευθέρωση, είναι ευπρόσδεκτη.Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες με τη συνεργασία του Δήμου, των δημοτών και των φορέων, καθίστανται αναγκαίες προκειμένου μέσω των επετειακών εκδηλώσεων να αναδειχθεί η τοπική συμβολή στην Ελληνική Επανάσταση και την Απελευθέρωση και να δημιουργηθεί μια αξιόλογη παρακαταθήκη για το μέλλον.”