Ουρές & ταλαιπωρία για ενα Rapid Test στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου -(ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ουρές που δημιουργούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πολιτών για Rapid Test προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών αλλά και την παρέμβαση του Βουλευτή Κορινθίας Γιώργου Ψυχογιού .

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα Δημοτικού Συμβούλου που υπέστη την ταλαιπωρία αυτή μαζί με την οικογενεια του που μαλιστα νοσούν απο Covid !

“Oλοι εδώ στο νοσοκομείο Κορίνθου περιμένουμε για να κάνουμε το μοριακό , με πυρετό και καταβεβλημένοι ώρα 10:10. Προσωπικά έχω πάνω από ώρα μαζί με την οικογένειά μου που είμαστε όλοι θετικοί όπως και ο υπόλοιπος κόσμος. Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία εκτός από το rapid test που δηλώνεται πρέπει να κάνουμε και το μοριακό. Εγώ από την Παρασκευή 31/12/21. Οι ώρες λειτουργίας για τα μοριακά τέστ 09:00 με 12:00 Από Δευτέρα έως Παρασκευή το προσωπικό ελάχιστο και παλεύει. Για την αποσυμφόρηση προσωπικά πρέπει τα μοριακά τέστ να γίνονται και στα κέντρα υγείας του νόμου μας εννοείται με ενίσχυση του προσωπικού παντού “

Για το λόγο ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι μιας μια απίστευτη ταλαιπωρία, ανασφάλεια, αγωνία, αλλά και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας.

Εκατοντάδες συμπολίτες μας με συμπτώματα ή λόγω επαφής με κρούσμα συνωστίζονται σε ουρές για ένα test, καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» καλπάζει και όλοι μας έχουμε στο περιβάλλον μας ανθρώπους που έχουν μολυνθεί. Ίδια εικόνα στο Νοσοκομείο Κορίνθου αλλά και σε Κέντρα Υγείας του Νομού.

Η εικόνα των ατέλειωτων ουρών επί ώρες, οι οποίες μπορούν εκτός των άλλων να αποδειχθούν και εστίες μετάδοσης, δεν συνάδει με την εικόνα μιας σύγχρονης Πολιτείας που σέβεται τον πολίτη.

Είναι, όμως, το επακόλουθο μιας αντικοινωνικής και εκτός πραγματικότητας πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία αρνείται πεισματικά να πράξει τα αυτονόητα:

– Να ορίσει περισσότερα σημεία διενέργειας Rapid και PCR tests σε όλη την Κορινθία.

– Να αποδεχθεί επιτέλους την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση και διενέργεια δωρεάν test για όλους.

– Να μας πει τι έχει κάνει για την στήριξη των δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας που έχουν εγκαταλειφθεί εντελώς και αποψιλώθηκαν από προσωπικό; Πού είναι οι κινητές ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ που θα κατέκλυζαν τις γειτονιές για τεστ, όπως έγινε με επιτυχία από το καλοκαίρι του 2021 στη Γαλλία;

Εξάλλου, το κύμα της ακρίβειας δεν επιτρέπει  στο μέσο πολίτη, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να διαθέτουν εκατοντάδες Ευρώ για τη διενέργεια αξιόπιστων μοριακών τεστ.

Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και το καλοκαίρι στις φωτιές, η κοινωνία αποδεικνύει ότι συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και παλεύει μόνη της να προστατευθεί μέσα από την ατομική προστασία, αλλά και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Δυστυχώς, όμως, έχει μια κυβέρνηση που δεν έχει καμία συναίσθηση της δικής της ευθύνης απέναντι στους πολίτες της χώρας, υπηρετώντας την ίδια στιγμή με συνέπεια ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας και όχι μόνο.

Είναι καιρός να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και της αξιοπρέπειά μας.

Και να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι θέμα ζωής. “