ΟΥΚΡΑΝΙΑ: 120 τραγούδια και γνωστά ονόματα για το Vidbir 2022!

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Ουκρανία θα επιλέξει τον εκπρόσωπό της για τη Eurovision 2022 μέσω του εθνικού τελικού της Vidbir 2022. Αυτή τη φορά το Ουκρανικό κανάλι Suspilne είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή του, ενώ θα επιμεληθεί και την σκηνική παρουσία του νικητή στην Eurovision, αλλά και το live on-tape.

Στις 14 Δεκεμβρίου άνοιξαν οι αιτήσεις για συμμετοχή στο Vidbir και η προθεσμία λήγει μεθαύριο στις 10 Ιανουαρίου. Όπως έγινε γνωστό ήδη έχουν υποβληθεί 120 τραγούδια για την πρώτη διαδικασία επιλογής που θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιανουαρίου με την ανακοίνωση των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στο Vidbir 2022 τον Φεβρουάριο.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν εκτός από Ουκρανούς καλλιτέχνες και καλλιτέχνες από Γερμανία, Αρμενία και Ουγγαρία. Από τα ονόματα των καλλιτεχνών που έχουν υποβάλλει συμμετοχή για τον εθνικό τελικό της Ουκρανίας ξεχωρίζουν:

Ο νικητής θα αποφασιστεί από την επιτροπή και το κοινό μέσω των live shows του UA:PBC. Η κριτική επιτροπή θα αποφασιστεί επίσης από το κανάλι, και θα αποτελείται από έμπειρους καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας. Το επίσημο website της ουκρανικής επιλογής για την Eurovision 2022 μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η ιστορία της Ουκρανίας στο διαγωνισμό με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 16
  • Πρώτη συμμετοχή: 2003 (Oleksandr Ponomariov – “Hasta la Vista” – 14η θέση – 30 βαθμοί)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 16
  • Νίκες: 2 (20042016)
  • Χειρότερη θέση: 2017 (O.Torvald – “Time” – 24η θέση – 36 βαθμοί)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα για την συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό!

Πηγή: UA:PBC / Suspilne

ΠΗΓΗ