ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στις 12 Φεβρουαρίου ο τελικός του Vidbir 2022!

Φωτογραφία: UA:PBC/Anastasiia Mantach

Η Ουκρανία φέτος έχει επιλέξει τη διεξαγωγή εθνικού τελικού για την επιλογή του εκπροσώπου της και του τραγουδιού της. Ο τελικός του Vidbir 2022 ΄έχει προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου 2022!

Η διάρκεια του τελικού θα είναι πάνω από δύο ώρες, ενώ ο αριθμός των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν θα είναι 8 ως 10. Τα ονόματα που θα πλαισιώνουν την κριτική επιτροπή ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί.

Η παραγωγή του φετινού τελικού έχει ανατεθεί στην εταιρία Friends Production, η οποία έχει ιδρυθεί από τον ηθοποιό και παραγωγό Alexei Goncharenko. Η Friends Production θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής της χώρας. Έχει αναλάβει την παραγωγή πολλών ψυχαγωγικών σόου για όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα οποία έχουν προβληθεί σε πολλά κανάλια της Ουκρανίας. Ανάμεσα στα σόου που έχει επιμεληθεί η εταιρία είναι το Ukraine’s Got Talent και το Factory of Stars. Μάλιστα, ο Goncharenko ήταν στην ομάδα προετοιμασίας των συμμετοχών της Ουκρανίας και της Μολδαβίας στο διαγωνισμό της Eurovision 2012!

Ως και σήμερα, όπως σας έχουμε ενημερώσειήδη έχουν υποβληθεί 120 τραγούδια για την πρώτη διαδικασία επιλογής! Εκείνη θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιανουαρίου με την ανακοίνωση των τραγουδιών που θα συμμετάσχουν στο Vidbir 2022.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες υπάρχουν εκτός από Ουκρανούς καλλιτέχνες και καλλιτέχνες από Γερμανία, Αρμενία και Ουγγαρία. Από τα ονόματα των καλλιτεχνών που έχουν υποβάλλει συμμετοχή για τον εθνικό τελικό της Ουκρανίας ξεχωρίζουν:

Ο νικητής θα αποφασιστεί από την επιτροπή και το κοινό μέσω των live shows του UA:PBC. Η κριτική επιτροπή θα αποφασιστεί επίσης από το κανάλι, και θα αποτελείται από έμπειρους καλλιτέχνες της μουσικής βιομηχανίας. Το επίσημο website της ουκρανικής επιλογής για την Eurovision 2022 μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Η Ουκρανία στο διαγωνισμό με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 16
  • Πρώτη συμμετοχή: 2003 (Oleksandr Ponomariov – “Hasta la Vista” – 14η θέση – 30 βαθμοί)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 16
  • Νίκες: 2 (20042016)
  • Χειρότερη θέση: 2017 (O.Torvald – “Time” – 24η θέση – 36 βαθμοί)
  • Περσινή συμμετοχή: Go_A – “Shum“(5η θέση – 364 βαθμοί)

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για να μαθαίνετε όλα τα νέα για την συμμετοχή της Ουκρανίας στον διαγωνισμό!

[Πηγή άρθρου: OGAE Ukraine]

ΠΗΓΗ