Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδος – Τι αποφασίστηκε μετα τη συνάντηση με Πέτσα ?

O κ. Πέτσας προέδρευσε σε σύσκεψη που οργάνωσε ο Πρόεδρος του φορέα κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Ν.Δ. Ελλάδας, τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Αχαΐας, την Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και τον Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας.

Στη σύσκεψη υπήρξε θετικό κλίμα και αλληλοκατανόηση. Οι επιλογές που τέθηκαν για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της Αχαΐας, μετά την απόφαση για αναστολή της επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, κατά τη διάρκεια της υβριδικής σύσκεψης, ήταν δύο.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας μετά το τέλος της σύσκεψης, «η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων».

Η δεύτερη επιλογή, όπως τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, «είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα» και εξήγησε ότι «ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι θα θέσει αυτές τις δύο ξεκάθαρες επιλογές στον Πρωθυπουργό άμεσα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ληφθούν αποφάσεις εντός της ημέρας.

Translate »