ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Οι πρώτες εντυπώσεις από τις συμμετοχές του MGP2022!

Την ευκαιρία να ακούσουν τις 21 φετινές συμμετοχές του MGP2022 είχαν φίλοι του διαγωνισμού. Όπως και κατά τη διάρκεια της επιλογής αυτών, έτσι και τώρα, λίγες ώρες πριν την επίσημη δημοσίευσή τους, ο Stig Karlsen, επικεφαλής της νορβηγικής αποστολής και του Melodi Grand Prix, παρουσίασε τα τραγούδια που θα διαγωνιστούν για το χρυσό εισιτήριο για τον 66ο διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάϊο στο Τορίνο της Ιταλίας.

Οι φίλοι του διαγωνισμού της Eurovision στη Νορβηγία άκουσαν αποσπάσματα διάρκειας ενός λεπτού από τις φετινές συμμετοχές του MGP.

Οι πρώτες εντυπώσεις

Αυτό που μας μετέφεραν με απόλυτη ικανοποίηση όλες οι πηγές μας είναι πως ο στόχος του NRK για ποικιλία στις συμμετοχές του MGP2022 έχει επιτευχθεί στο έπακρο.

Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που θα παρακολουθήσει το MGP να μην βρει τραγούδι που να του αρέσει.

Έτσι, επιτεύχθηκε και το δεύτερο ζητούμενο, να παραμείνει το επίπεδο των συμμετοχών ψηλά. Αν και πέρσι, ομολογουμένως το επίπεδο των συμμετοχών ήταν αρκετά υψηλό, ανάμεσα στις 26 συμμετοχές υπήρχαν τραγούδια που πολλούς έκαναν να απορήσουν πώς έφτασαν στην τελική φάση ανάμεσα σε περισσότερες από 1000 υποψηφιότητες.

Φέτος συμμετοχή σαν το “Bli med meg på gar’n” δεν υπάρχει.

Ειδικότερα

Πολλοί έσπευσαν να γράψουν μετά την ακρόαση των αποσπασμάτων των τραγουδιών πώς ο νικητής έχει βρεθεί και θα τον ξέρουμε από τις 10 Ιανουαρίου, όταν και θα ακούσουμε όλες τις συμμετοχές.

Αυτό που μάθαμε εμείς, είναι πώς υπάρχει όντως ένα τραγούδι που ξεχωρίζει και θα το αγαπήσει ο κόσμος από την πρώτη στιγμή. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Τρία ακόμα τραγούδια, τουλάχιστον, έχουν τα φόντα να διαπρέψουν στο Melodi Grand Prix. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως οι εκπλήξεις στον εθνικό τελικό της Νορβηγίας είναι αρκετά συχνές, κάτι που επιβεβαιώθηκε πέρσι με την επικράτηση του TIX απέναντι στο αδιαφιλονίκητο φαβορί, τους KEiiNO.

Στόχος για τους Νορβηγούς φέτος είναι η επιστροφή στις επιτυχίες. Μια θέση στη δεκάδα του διαγωνισμού με τα τραγούδια αυτά φαντάζει πολύ πιθανή.

Πρώτα στοιχεία για τους πιθανούς υποψηφίους

Αυτό που είναι κοινό μυστικό στη Νορβηγία είναι πώς ένας παλιότερος νικητής του MGP επιστρέφει φέτος. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν, όμως, πως το τραγούδι του είναι πολύ πιο αδύναμο από την προηγούμενη συμμετοχή του.

Ακόμα, αρκετοί είναι οι καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν φέτος ό,τι δεν κατάφεραν στις προηγούμενες προσπάθειες τους στο Melodi Grand Prix.

Παρά τις όποιες επιστροφές, το 40% των υποψηφίων θα είναι πρωτοεμφανιζόμενοι, αρκετοί εκ των οποίων με εμπειρία από τα μουσικά shows της χώρας, το “Idol” ή το “The Voice”.

Οι μπαλάντες κυριαρχούν

Το κυρίαρχο είδος στο φετινό MGP είναι οι μπαλάντες. Το αγαπημένο μουσικό στυλ των Νορβηγών που τους έχει φέρει αρκετά καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό της Eurovision, εμφανίζεται φέτος πιο συχνά από ποτέ.

Οι καλές φωνές, άλλωστε, είναι ατού των δυνατών συμμετοχών και σε αυτό το κομμάτι εστιάζουν οι Νορβηγοί φέτος. Σημασία για το νορβηγικό κοινό άλλωστε δεν έχει η απήχηση του ονόματος, αλλά το πάθος και η ερμηνεία που βγάζει ο εκάστοτε καλλιτέχνης πάνω στη σκηνή. Σχεδόν κανείς άλλωστε δεν ήξερε τον Kjetil Mørland ή τον Carl Espen πριν τη συμμετοχή τους στο Melodi Grand Prix.

Θα σας καταπλήξουν ορισμένες από τις φετινές ερμηνείες.

Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι προσδοκίες των Νορβηγών για το MGP2022.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλα τα νέα και της εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Νορβηγίας στη Eurovision 2022.

ΠΗΓΗ