Νεκρά έλατα – Έντονη προσβολή από διάφορους εντομολογικούς εχθρούς

Ομάδα ειδικών επιστημών, βρέθηκε στον Πάρνωνα, όπου και παρατήρησε το φαινόμενο της νέκρωσης των ελάτων του βουνού.

Επικεφαλής ήταν ο ερευνητής Δρ. Δημήτρης Αβτζής, δασολόγος – εντομολόγος του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων Θεσσαλονίκης (εργαστήριο δασικής εντομολογίας).

Στην επίσκεψη στα δάση κωνοφόρων του Πάρνωνα, συμμετείχε ο δασάρχης Κυνουρίας και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καμπουρολιάς.

Ο Δημήτρης Αβτζής, προέβη σε πολύωρο εξονυχιστικό έλεγχο της κατάστασης των προσβεβλημένων – ξηραμένων ατόμων ελάτων και διαπίστωσε τα πιθανά, πρωτογενή και δευτερογενή αίτια που προκαλούν την νέκρωση.

Πήρε δείγματα απ’ τους κορμούς των ελάτων για την περαιτέρω εξέτασή τους στο εργαστήριο.

Ο μακροσκοπικός έλεγχος των προσβεβλημένων δένδρων, έδειξε έντονη προσβολή από διάφορους εντομολογικούς εχθρούς, όπως αναφέρει και στην ανάρτησή του, ο δήμαρχος Γιώργος Καμπύλης.

Όλοι τώρα, περιμένουν τα επίσημα εργαστηριακά αποτελέσματα, καθώς και τις ανάλογες οδηγίες του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος προς τα δασαρχεία, για τη λήψη μέτρων περιορισμού και εξάλειψης του φαινομένου.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro