Νέα επίθεση (Ddos) απο Τούρκους Hackers σε κυβερνητικές ιστοσελίδες (Τί είναι η Ddos και τι πρόβλημα προκαλεί)

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν Hackers την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου από τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης. Για περίπου δύο ώρες η πρόσβαση σε ιστοσελίδες της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ναυτιλίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, ήταν αδύνατη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σχετικά με την νέα επίθεση που εξαπέλυσαν οι Τούρκοι Hackers ανέφερε τα εξής :

“Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε «κυβερνοεπίθεση» σε κυβερνητικά sites με τη μέθοδο του DDoS. Οι επιθέσεις αυτές οδήγησαν στην δυσλειτουργία συγκεκριμένων ιστοσελίδων. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν αντίμετρα περιορισμού της κίνησης. Η κανονική λειτουργία επανήλθε, χωρίς καμία άλλη τεχνική συνέπεια, μετά από εντατικές προσπάθειες εξειδικευμένων ομάδων αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών”

Ας δούμε ομως τι είδους επίθεση ειναι αυτή και πως επηρεάζει την λειτουργία των ιστοσελίδων που δεχονται επίθεση.

Το Ddos ή αλλιώς distributed denial-of-service είναι ένα είδος επίθεσης η οποία στοχεύει τον server και όχι τον υπολογιστή σας με σκοπό να το υπερφορτώσει με συνδέσεις.

Οι επιθέσεις Ddos έχουν επιτυχία όταν συντονίζονται από botnets με αποτέλεσμα η ισχύ τους να είναι πολύ μεγαλύτερη.

pos-leitourgei-to-ddos

Πως δουλεύει μία Ddos επίθεση;

Το Ddos ανήκει στις 5 πιο επικίνδυνες κυβερνοεπιθέσεις, καθώς για να πετύχει ολοκληρωτικά μία επίθεση Ddos θα πρέπει ο επιτιθέμενος να έχει υπό την λειτουργία του ένα δίκτυο υπολογιστών, το οποίο αυτό δίκτυο ονομάζεται zombie net ή botnet.

Για να γίνουν zombies θα πρέπει να μολυνθούν με κάποιου είδους ιό, όπως Trojans και να γίνουν bots ή αλλιώς zombies.

Όταν ο επιτιθέμενος βρει τον στόχο του τότε μπαίνουν σε λειτουργία όλοι οι υπολογιστές που έχει “υποδουλώσει” ο χάκερ και όλοι μαζί σαν ένα δίκτυο, υπερφορτώνουν με συνδέσεις υψηλού bandwidth μία ιστοσελίδα ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντέξει ο server τόσες συνδέσεις μαζί, με αποτέλεσμα να πέφτει και να γίνεται μη διαθέσιμος.