Με περισσότερους απο 1.000 δρομείς το «Nafplio Castle Run Παλαμήδειος Άθλος 2021»

Για 6η χρονιά διοργανώθηκε από το Δήμο Ναυπλιέων, το ΔΟΠΠΑΤ και το αθλητικό σωματείο Γ.Ε. Αργολίδας, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ (Visit Greece), του Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, της AIMS και του Π.Σ.Α.Τ., με την υποστήριξη του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Επιμελητήριο Αργολίδας και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard ο μεγάλος αγώνας του «Nafplio Castle Run Παλαμήδειος Άθλος 2021».

Η φετινή διοργάνωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον μοναδικό αγώνα με την αγωνιστική ανάβαση του Κάστρου του Παλαμηδίου με τα 999 σκαλιά.

Οπως ανέφερε η Δημοτική αρχή πάνω από 1000 δρομείς έδωσαν το παρών στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, στο πλαίσιο των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, χαρίζοντας μοναδικές αθλητικές στιγμές στους θεατές που παρακολούθησαν τους αγώνες και απόλαυσαν αυτό το ξεχωριστό θέαμα.
Η αθλητική δραστηριότητα παρόλες τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε με τον Ημιμαραθώνιο και συνεχίστηκε με τα 10 χλμ, και τα 5 χλμ.

Το αθλητικό πρόγραμμα όπως κάθε χρόνο ολοκληρώθηκε με την εκκίνηση από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος της αγωνιστικής ανάβασης στο Κάστρο του Παλαμηδίου.


Ο «ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ» με τον έντονο συμβολισμό του προβάλει τα ιδεώδη του Αθλητισμού τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον ακατάπαυστο αγώνα, την αντοχή, την υπομονή, την πειθαρχία, το τεράστιο ψυχικό σθένος που μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα όρια του ανθρώπινου σώματος.

ΠΗΓΗ : Δήμος Ναυπλιέων