ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Το RTCG σε αναζήτηση συμμετοχών!

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από την προηγούμενη εβδομάδα, το Μαυροβούνιο επιστρέφει στον διαγωνισμό. Μετά την απόσυρση της χώρας από τον διαγωνισμό για οικονομικούς λόγους, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας RTCG ανακοίνωσε την επάνοδο του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2022.

Με μια ανακοίνωση το RTCG εξήγγειλε ένα διαγωνισμό για την επιλογή της σύνθεσης που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision 2022. Η διαδικασία για την εύρεση της 12ης συμμετοχής του Μαυροβουνίου θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό με ποιον τρόπο θα γίνει η επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα τον ερχόμενο Μάιο στο Τορίνο.

Την τελευταία φορά που το Μαυροβούνιο έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, ο εκπρόσωπος της χώρας αναδείχθηκε μέσα από τον εθνικό τελικό Montevizija. Νικητές του Montevizija 2019 δεν ήταν άλλοι από τους D Mol οι οποίοι τερμάτισαν στην 16η θέση του ημιτελικού με το το τραγούδι “Heaven“.

Η ιστορία του Μαυροβουνίου στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 11
  • Πρώτη συμμετοχή: 2007 (“Ajde Kroci” –Stevan Faddy/ 22η στον Ημιτελικό)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 2
  • Νίκες: 
  • Χειρότερη θέση: 22η στον Ημιτελικό (2007 – “Ajde Kroci” – Stevan Faddy)

Ποιος καλλιτέχνης θα θέλατε να εκπροσωπήσει το Μαυροβούνιο στη Eurovision 2022;

Πηγή: rtcg.me

Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Eurovision 2022.

ΠΗΓΗ