ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ: Απόψε ο πρώτος προκριματικός του “Pabandom iš naujo”!

Φωτογραφία: LRT

Η Λιθουανία ξεκινάει απόψε την αναζήτηση του εκπροσώπου για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Μέσω του “Pabandom iš naujo” θα προσπαθήσει να βρει τον κατάλληλο εκπρόσωπο και το κατάλληλο τραγούδι για τη φετινή συμμετοχή της.

Μέσα από έξι τηλεοπτικές εκπομπές (3 προκριματικοί γύροι, 2 ημιτελικούς, 1 τελικός), 36 συνολικά καλλιτέχνες θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το χρυσό εισιτήριο για το Τορίνο της Ιταλίας τον ερχόμενο Μάιο. Όλα τα αποτελέσματα θα καθοριστούν από το 50% της ψηφοφορίας του κοινού και 50% της κριτικής επιτροπής.
Σε κάθε προκριματικό γύρο θα προκριθούν έξι καλλιτέχνες για τους Ημιτελικούς, όπου τα 18 τραγούδια που θα προκριθούν θα χωριστούν σε δύο ημιτελικούς (29/1 και 5/2) από τους οποίους 4 καλλιτέχνες θα περάσουν στον Τελικό. Στον Μεγάλο Τελικό, που θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου, οκτώ θα είναι αυτοί που θα διαγωνιστούν για να εκπροσωπήσουν τη Λιθουανία στη Eurovision 2022. Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ όλες τις σημαντικές ημερομηνίες για την ανάδειξη του νικητή.

Απόψε θα διεξαχθεί το πρώτο από τα 3 προκριματικά show του “Pabandom iš naujo” που θα προβληθεί από το LRT στις 21:00 τοπική ώρα (ίδια ώρα Ελλάδος). Το επεισόδιο έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ( 4 Ιανουαρίου).

Παρουσιαστές του και των έξι show για φέτος είναι η Ieva Stasiulevičiūtė, ο Giedrius Masalskis και ο Richardas Jonaitis.

Οι 11 καλλιτέχνες του πρώτου προκριματικού είναι οι εξής:

1. Elonas Pokanevič – Someday
2. Joseph JuneDeadly
3. Urtė ŠilagalytėRunning Chords
4. Gabrielė GoštautaitėOver
5. Mary Mo – Get Up
6. Augustė VedrickaitėBefore You`re 6 ft Under
7. Sun FranciscoDream Again
8. Voldemars Petersons & the Break HeartersUp
9. AldegundaHoliday
10. Viktorija FaithWalk Through the Water
11. Erica JenningsBack To Myself

Στον σημερινό 1ο προκριματικό θα συμμετείχαν και οι Basas Pegasas με το “Ponai” (Gentlemen). Μετακινήθηκαν όμως σε επόμενο προκριματικό.

Η βαθμολογία των 11 συμμετοχών θα καθοριστεί από το άθροισμα της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής (50%) και της ψηφοφορίας του τηλεοπτικού κοινού (50%). Οι 6 καλλιτέχνες που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία θα προκριθούν στην ημιτελική φάση του “Pabandom iš naujo”

Τον πρώτο προκριματικό γύρο μπορείτε να τον παρακολουθήσετε live ΕΔΩ (21:00 ώρα Ελλάδας).


Μείνετε συντονισμένοι στον OGAE Greece για όλα τα νέα σχετικά με τη συμμετοχή της Λιθουανίας στη Eurovision 2022!

ΠΗΓΗ