ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ .. Για τους ήρωες του ’21 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο αυριανός εορτασμός της διπλής εορτής της ορθοδοξίας και της λευτεριάς του έθνους, θα είναι βουβός και θλιβερός.

Από τις εκκλησιές του χωριού μας δεν θα αντηχήσουν οι καμπάνες χαρμόσυνα και τα παιδιά μας δεν θα παρελάσουν στην πλατεία να αποτίνουν τον πρέποντα φόρο τιμής.

Τούτες τις κρίσιμες και δύσκολες μέρες που περνάμε, ας σκύψουμε, ας γονατίσουμε ταπεινά, με ευσέβεια και ευλάβεια μπρος στις ιερές ιστορικές μνήμες και ας τιμήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες της επανάστασης του ’21.

Σας προτρέπουμε αύριο 25η Μαρτίου να υψώσουμε στα μπαλκόνια μας την γαλανόλευκη σημαία μας και να κυματίζει περήφανα.

Το παρακάτω ηχητικό ντοκουμεντο είναι του 1975 και αναφέρεται στην αιματοχυσία των προγόνων μας.
Τραγουδά ο Νικόλαος Νικολάου (Ματσαλίτας)
Λαούτο: Χρήστος Νικολού
Συνοδεύουν οι αδερφοί Λέκκα
Πηγή ήχου: αρχείο Δόμνα Σαμίου

Για τους ήρωες του '21

Ο αυριανός εορτασμός της διπλής εορτής της ορθοδοξίας και της λευτεριάς του έθνους, θα είναι βουβός και θλιβερός. Από τις εκκλησιές του χωριού μας δεν θα αντηχήσουν οι καμπάνες χαρμόσυνα και τα παιδιά μας δεν θα παρελάσουν στην πλατεία να αποτίνουν τον πρέποντα φόρο τιμής.Τούτες τις κρίσιμες και δύσκολες μέρες που περνάμε, ας σκύψουμε, ας γονατίσουμε ταπεινά, με ευσέβεια και ευλάβεια μπρος στις ιερές ιστορικές μνήμες και ας τιμήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους γνωστούς και άγνωστους ήρωες της επανάστασης του '21.Σας προτρέπουμε αύριο 25η Μαρτίου να υψώσουμε στα μπαλκόνια μας την γαλανόλευκη σημαία μας και να κυματίζει περήφανα. Το παρακάτω ηχητικό ντοκουμεντο είναι του 1975 και αναφέρεται στην αιματοχυσία των προγόνων μας. Τραγουδά ο Νικόλαος Νικολάου (Ματσαλίτας)Λαούτο: Χρήστος ΝικολούΣυνοδεύουν οι αδερφοί ΛέκκαΠηγή ήχου: αρχείο Δόμνα Σαμίου#visitloutraki #Perachora #laogragikoperachoras #loutraki #visitperachora

Gepostet von Laografiko Perachoras am Dienstag, 24. März 2020

Plugin Kapsule Corp