ΚΡΟΑΤΙΑ: Το Φεβρουάριο αποφασίζει για Τορίνο!

Dora 2022 logo

Όπως σας είχαμε ενημερώσει σε προηγούμενο άρθρο μας, η Κροατία αποφάσισε και για το 2022 να διεξάγει τον εθνικό τελικό Dora για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα της Αδριατικής στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η Κροατία χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο τελικό από το 1993 μέχρι και το 2011, ενώ μετά από απουσία 7 ετών το ξαναεμπιστεύτηκε το 2019 και το διατηρεί μέχρι και σήμερα.

Στις 14 Φεβρουαρίου ο τελικός του Dora

Ο τελικός της ανανεωμένης έκδοσης του Dora θα διεξαχθεί στις 14 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή 14 καλλιτεχνών. Ο τηλεοπτικός φορέας της Κροατίας HRT άνοιξε το παράθυρο υποβολής συμμετοχών και δημιούργησε μάλιστα για αυτό το λόγο και ειδική ιστοσελίδα την οποία μπορούν να επισκεφτούν οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες.

Αλλαγές στους κανονισμούς

Όπως σας αναφέραμε το Dora 22 θα είχε μερικές αλλαγές σε σχέση με αυτά των προηγούμενων ετών. Πρώτα από όλα, το HRT τροποποίησε το logo του διαγωνισμού, όπως το βλέπετε στην κεντρική εικόνα του άρθρου. Ακόμη, επανέρχεται το όριο των επιτρεπόμενων καλλιτεχνών στη σκηνή στο μέγιστο αριθμό των έξι ατόμων, από τα πέντε που ίσχυε πέρσι λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Η πιο σημαντική ίσως αλλαγή είναι ο περιορισμός που έχει τεθεί στο νικητή του Dora 22 ως προς τις αλλαγές που θα μπορεί να κάνει στη συμμετοχή του. Ο στόχος των διοργανωτών είναι η έκδοση που θα κερδίσει τον τελικό του Dora 22 να διαγωνιστεί στο Τορίνο και μόνο μικρές αλλαγές θα επιτραπούν και αυτές μόνο κατόπιν συνεννοήσεως και έγκρισης από το HRT.

Όσοι Κροάτες καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους έως και τις 25 Νοεμβρίου σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή γλώσσα επιθυμούν. Μια επιτροπή ειδικών θα κρίνει τα τραγούδια και θα επιλέξει τα 14 που θα διαγωνιστούν στο μεγάλο τελικό, αλλά και τέσσερις αναπληρωματικές συμμετοχές.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.ogaegreece.com για όλα τα νέα και τις εξελίξεις σχετικά με τη συμμετοχή της Κροατίας στο διαγωνισμό της Eurovision 2022.


Η ιστορία της Κροατίας στη Eurovision με μια ματιά!

  • Συμμετοχές: 26
  • Πρώτη συμμετοχή: 1993 (“Don’t Ever Cry”– Put/ 15η θέση)
  • Εμφανίσεις σε τελικό: 18
  • Καλύτερη θέση: 4η (1996, 1999)
  • Χειρότερη θέση: 17η στον ημιτελικό (2018– “Crazy” – Franka)
  • Περσινή συμμετοχή: “Tick Tock” – Albina/ 11η θέση στον ημιτελικό

ΠΗΓΗ