ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ..Θωρακίζει τα Νοσοκομεία η Περιφέρεια Πελοποννήσου με Rapid tests, φορητά Ακτινοδιαγνωστικά & Ιατροφαρμακευτικό υλικό

Στην ενημέρωση της συντονιστικής επιτροπής που έγινε στην Τρίπολη την Παρασκευή 27 Μαρτίου, απο τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα , αναφέρθηκαν τα εξής όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Μεσσηνία 3 (συν 2 τα οποία έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία, αλλά δεν έχουν παραμείνει σε αυτή), Αργολίδα 2, Αρκαδία 2, Λακωνία 1.

Γνωστοποιήθηκε επίσης οτι προωθείται από την Περιφέρεια η προμήθεια για τα νοσοκομεία Τρίπολης και Καλαμάτας τεστ ταχειας διαγνωσης(rapid test) COVID-19 που αναμένεται να είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης, προωθείται και η αγορά φορητών ψηφιακών ακτινολογικών μηχανημάτων προκειμένου να γίνεται λήψη ακτινογραφιών στους θαλάμους νοσηλείας ασθενών με COVID 19.

Παράλληλα, συνεχίζεται σε καθημερινή βάση η προμήθεια από την Περιφέρεια και προώθηση προς τις υγειονομικές μονάδες και άλλους φορείς του δημοσίου, αναλώσιμων και υλικού για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Translate »