ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ .. Χτύπησε την Παγκόσμια Οικονομία .. Βουλιάζουν τα χρηματιστήρια !

«Μαύρη Δευτέρα» ξημέρωσε για τις αγορές παγκοσμίως και η ελληνική μστο Χρηματιστήριο Αθηνών βιώνει ένα ακόμα κράχ δίχως «αναχώματα» ύστερα απο την καταστροφική δίνη που διέσπειρε ένας φονικός ιός.

Όλες οι αγορές διεθνώς βρίσκονται στο έλεος των ρευστοποιήσεων οι οποίες οδηγούν σε ελεύθερη πτώση. Κι αυτό που περιμένουν όλοι πλέον είναι μια μαζική παρέμβαση από τις κεντρικές τράπεζες ή να βρεθεί το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Οι ευρωπαϊκές αγορές καταρρέουν με το Λονδίνο να οδηγεί την βουτιά με απώλειες πάνω απο 8% ενώ και η Γερμανία χάνει 7%.

Στις διεθνείς χρηματαγορές πανικόβλητοι επενδυτές κοιτάνε να φύγουν όπως – όπως από τις αγορές μετοχών και στρέφονται στην ασφάλεια των ομολόγων και νομισμάτων όπως το γεν προκειμένου να αντέξουν το πλήγμα του κορωνοϊού. Το πετρέλαιο νωρίτερα έχανε πάνω από 30% καθώς η Σαουδική Αραβία άνοιξε πόλεμο τιμών με τη Ρωσία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με απώλειες άνω του % στις 344,30 μονάδες. Οι μετοχές των τομέων πετρελαίου, φυσικού αερίου και πρώτων υλών έκαναν βουτιά 7,4%. Ολοι οι δείκτες σε βαθύ κόκκινο.

Στο Λονδίνο, ο FTSE100 κάνει βουτιά 8,21%, ο γερμανικός DAX με πτώση 7,10%, ο γαλλικός CAC40 χάνει 6,01%, ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 3,51% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 με απώλειες 6,37%.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές σημείωσαν μεγάλες απώλειες εξαιτίας της αποτυχίας συμφωνίας του ΟΠΕΚ με τους συμμάχους του και την ώρα που τα κρούσματα του κορωνοϊού ξεπερνούν τις 110.000, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν παγκοσμίως τους 3.600. Οι τιμές του πετρελαίου έκαναν βουτιά πάνω από 30% ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs βλέπουν πιθανή την πτώση της τιμής στα 20 δολάρια/ βαρέλι.

ΠΗΓΗ : protothema.gr

Translate »