Κλειστή η Διώρυγα της Κορίνθου μέχρι..νεοτέρας. Τι αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές ?

Ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΑΕΔΙΚ οσο και η Λιμενική αρχή σχετικά με το νέο κλείσιμο της διώρυγας που αποτελεί για άλλη μια φορά ένα σοβαρό πλήγμα για την ασφάλεια των διερχόμενων πλοίων αλλά και γενικότερα της Περιοχής.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της ΑΕΔΙΚ αναφέρει:

“..σχετικά με τη νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που σημειώθηκε στο πρανές Πελοποννήσου στην θέση του Βιολογικού, ο δίαυλος θα παραμείνει μη διαθέσιμος για τη ναυσιπλοΐα, πέραν της αρχικής εκτίμησης που ήταν η Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021.

Θα επανέλθουμε με νεότερη ανακοίνωση για τον εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης.

Η ΑΕΔΙΚ βρίσκεται σε εντατική συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς γεωτεχνικών μελετών, ώστε να ενισχυθούν οι συντελεστές ασφαλείας και ευστάθειας του καναλιού και να αποκατασταθεί η λειτουργία του διαύλου το συντομότερο δυνατόν.

Ευχαριστούμε τους πελάτες μας για την κατανόηση και υπομονή που επιδεικνύουν και τους διαβεβαιώνουμε ότι όλες μας οι ενέργειες αποσκοπούν, αφενός στην πλήρη αποκατάσταση των βυθισμάτων και αφετέρου την ευστάθεια των πρανών, ώστε ο δίαυλος να λειτουργεί στο μέλλον ασφαλώς και απρόσκοπτα προς εξυπηρέτηση της ναυσιπλοΐας.”

Επίσης απο την Λιμενική αρχή εξεδώθει η παρακάτω ανακοίνωση

“Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται η αναστολή διελεύσεων των πλοίων από τη διώρυγα Κορίνθου πέραν της 19.01.2021 μέχρι νεοτέρας”