Κλειστά σχολεία αύριο 15/10 σε Τρίπολη, Αργολίδα, Λακωνία και Αρκαδία

Κλειστά σχολεία ανακοίνωσαν οι δήμοι Τρίπολης, Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» είναι σε εξέλιξη και φέρνει έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.


Όπως ανακοινώθηκε από τους δήμους, οι αποφάσεις για την μη λειτουργία των σχολικών μονάδων ελήφθησαν για προληπτικούς λόγους, με σκοπό την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών κατά τις μετακινήσεις τους.

Ειδικότερα, στην Αργολίδα κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Ναυπλιέων, ‘Αργους – Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, στην Λακωνία δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Μονεμβασίας και Ευρώτα, ενώ στην Αρκαδία θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον δήμο της Τρίπολης.

Υπενθυμίζεται, πως κλειστά σχολεία ανακοίνωσε ο Χρήστος Στυλιανίδης σε Αττική, Εύβοια και Χαλκιδική, όπου παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της Κέρκυρας αύριο Παρασκευή 15/10, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Κώστας Ζορμπάς, λόγω των έκτακτων συνθηκών στις οποίες έχει περιέλθει η Κέρκυρα.


Σημειώνεται, ότι νωρίτερα είδαν το φως της δημοσιότητας σοκαριστικές εικόνες από σχολεία σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία, όπου ουσιαστικά τα κτήρια μετατράπηκαν σε πισίνες.

Συγκεκριμένα, Δημοτικό σχολείο και γυμνάσιο στη Νέα Φιλαδέλφεια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να κληθεί η Πυροσβεστική και να απεγκλωβιστούν οι μαθητές.

Δάσκαλοι του 2ου δημοτικού σχολείου και καθηγητές του γυμνασίου είπαν στα παιδιά να φύγουν από τις τάξεις τους στο ισόγειο και να ανέβουν σε υψηλότερους ορόφους. Η αποχώρηση των παιδιών έγινε τμηματικά, ενώ ενημερώθηκαν και οι γονείς.

Παράλληλα, βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τους μαθητές να πατούν πάνω σε έναν «διάδρομο» που έχουν φτιάξει με θρανία για να μπορέσουν να φύγουν.

Ακόμη, στην Νέα Ιωνία πλημμύρισε ακόμη ένα σχολείο και συγκεκριμένα πρόκειται για το 16ο δημοτικό σχολείο.Σύμφωνα πληροφορίες η διευθύντρια του σχολείου είχε ειδοποιήσει από το πρωί το δήμο για κλειστά φρεάτια.Mην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας (κουδουνάκι & feed), ώστε να ενημερώνεστε πρώτοι, ή να μας ακολουθήσετε στο Google News, ή να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook, ή να μας ακολουθήσετε στο twitter και στο κανάλι του Youtube!


ΠΗΓΗ