ΚΙΝΕΤΑ- Ενας χρόνος μετά το πέρασμα του Γηρυόνη (ΦΩΤΟ)

Πέρασε ενας χρόνος, ήταν 25 Νοεμβρίου 2019 όταν η κακοκαιρία «Γηρυόνης», σάρωσε την Πολύπαθη περιοχή της Κινέτας. Μπαζωμένα από φερτά υλικά τα ρέματα, κατεστραμμένοι οι δρόμοι είναι ακόμα εκεί να θυμίζουν τα οσα βίωσαν & συνεχίζουν να βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Αρκούν λίγα λεπτά περπάτημα για να αντιληφθεί κανείς ότι η πλημμύρα που ένα χρόνο πριν, στις 25 Νοεμβρίου, απείλησε ανθρώπινες ζωές, κατέστρεψε κόπους μιας ζωής και βασικές υποδομές, έχει παρασύρει και τις ελπίδες κατοίκων και φορέων της Κινέτας για αποκατάσταση και ανοικοδόμηση, στην περιοχή που κάποτε αποτελούσε ένα από τα «διαμάντια» της Δυτικής Αττικής.


Εφιάλτης για τους κατοίκους ο κίνδυνος νέας πλημμύρας
Σήμερα η «μαγεία» έχει μετατραπεί για πολλούς σε εφιάλτη καθώς στην πρώτη ψιχάλα αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους με το φόβο νέας πλημμύρας.
Οι μνήμες άλλωστε είναι νωπές και οι συνθήκες που επικρατούν, ένα χρόνο μετά, δικαιολογούν το φόβο και την αγωνία που δημιουργεί το γεγονός ότι παρά τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις η Κινέτα παραμένει ξεχασμένη και ανοχύρωτη.

Τι μας είπε η Κοινοτάρχης της Κινέτας

Μιλώντας με την κοινοτάρχη κυρία Αλεξάνδσρα Μπαλτσιώτη μας περιέγραψε για το τι επικρατεί στην περιοχή. Είναι πράγματι πολύ δύσκολο ένα χρόνο μετά να αποτυπωθεί με λέξεις τα οσα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

“Το σκηνικό συνθέτουν μπαζωμένα ρέματα από τα φερτά υλικά της πλημμύρας του 2019, κατεστραμμένοι δρόμοι με τόνους μπαζών, φραγμένοι υπόνομοι.
Η Παλαιά Εθνική Οδός, στο ύψος της ομώνυμης γέφυρας της Πίκας, παραμένει κλειστή αφού επί του οδοστρώματος έχει δημιουργηθεί κρατήρας βάθος τουλάχιστον 15 μέτρων.”