Καθέλκυση Πυραυλακάτου «ΒΛΑΧΑΚΟΣ» Υπουργός Άμυνας – Όποιος τολμά να εκστομίσει απειλές, θα βρει απέναντί του την ποιότητα & τη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεών μας

Παρουσία των Υπουργών Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλου και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη πραγματοποιήθηκε η τελετή καθέλκυσης της ΤΠΚ «7» του Πολεμικού Ναυτικού. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των «Ναυπηγείων Ελευσίνος» στην Ελευσίνα.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων ανέφερε :

«Κυρίες και κύριοι, όταν κατά την έναρξη της θητείας μας είχαμε πει, τόσο εγώ, όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης, ότι έχουμε σοβαρό σκοπό για την αναβίωση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα ίσως να μην αντιλήφθηκαν όλοι ότι το εννοούσαμε πολύ σοβαρά. Νομίζω ότι μετά από μερικούς μήνες -ένα χρόνο περίπου- αυτό πλέον έχει καταστεί σαφές, όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη.

Αν μη τι άλλο το απαιτούν και οι καιροί. Το απαιτούν οι συγκυρίες περισσότερο από ποτέ. Έχουν ναυπηγηθεί πολλά πλοία για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυτικού και το έργο ήταν εξαιρετικό και στο παρελθόν, αλλά κάπου έπρεπε να πάμε σε διαφορετικούς ρυθμούς κι έτσι να θέσουμε τις βάσεις για το μέλλον των «Ναυπηγείων Ελευσίνος» και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα, ως στοιχείο της Αμυντικής Βιομηχανίας αλλά και του συνόλου της Ελληνικής Οικονομίας.

Σήμερα καθελκύεται ένα καράβι που έχει απόλυτη ανάγκη το Πολεμικό Ναυτικό, να ενισχύσει στις τάξεις του, όπως άλλωστε όλα τα καράβια. Πριν από μερικές μέρες έγινε η ονοματοδοσία της Πυραυλακάτου υπ’ αριθμόν «6». Σήμερα καθελκύεται η Πυραυλάκατος υπ’ αριθμόν «7» και αρχίζουμε να βλέπουμε στο τέλος του δρόμου την ολοκλήρωση κι αυτού του πλοίου.

Σας διαβεβαιώνω ότι οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της στρατιωτικής ηγεσίας όχι μόνο της πολιτικής και του Πολεμικού Ναυτικού το περιμένουμε με πάρα πολύ αγωνία. Πριν από μερικές μέρες έδειξαν σε όλους, τις τεράστιες δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού να ανταποκριθεί στο ύψος των περιστάσεων. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο το Πολεμικό Ναυτικό και με μέσα. Στο πλαίσιο αυτού του αγώνα βρισκόμαστε εδώ σήμερα.

Τα «Ναυπηγεία Ελευσίνος» έδωσαν πυραυλακάτους και άλλα πολλά στο Πολεμικό Ναυτικό. Συνεχίζουν να δίνουν και είμαι σίγουρος για αυτό, ότι με τις προϋποθέσεις, τις βάσεις που μπαίνουν αυτές τις μέρες, θα συνεχίσουν να δίνουν. Επομένως να κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Προϋπόθεση είναι να υπάρχει δουλειά. Προϋπόθεση είναι να βγαίνει η δουλειά.

Συγχαρητήρια και μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι η εποχή που οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να ενισχυθούν κι ο καθένας μας πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί, απ’ όπου μπορεί, για να ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις που εξασφαλίζουν ότι αυτή η χώρα δεν απειλείται από πουθενά κι όποιος τολμά να εκστομίσει απειλές, θα βρει απέναντί του την ποιότητα και τη δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεών μας σε μέσα και σε ανθρώπους.

Να είστε καλά».

Translate »