ΙCC WOMEN HELLAS: Βραβεύθηκαν γυναίκες της Κορινθίας που διαπρέπουν στο τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε το ICC WOMEN HELLAS στο Μουσείο Περιβάλλοντος της Στυμφαλίας βραβεύτηκαν, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου,  σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες που μέσα από την επιχειρηματική δράση  τους διαπρέπουν στον κόσμο της βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς της παραγωγής.

Η δραστήρια πρόεδρος του ICC WOMEN κ. Μαρίνα Οφλούδη -Γιαβρόγλου, από τον σπουδαίο τόπο των μύθων και της ιστορίας, την Στυμφαλία , εκεί που ο Ηρακλής επέτυχε τον πρώτο του άθλο, τις Στυμφαλίδες Όρνιθες, τον σημαντικό υδροβιότοπο, τον προστατευόμενο διεθνώς, εδραίωσε τον σημαντικό θεσμό “τα βραβεία γυναικείας επιχειρηματικότητας” Hercules Sunstainability”.

Κλιματική αλλαγή, κλιματική κρίση , θεομηνίες, ακραία καιρικά φαινόμενα. Με γνώμονα αυτή την αναζήτηση,με αυτή  την προσπάθεια να συμβάλλουμε και να επιχύνουμε όλοι πολλαπλώς ,κατανοώντας την πολυπλοκότητα του προβλήματος. Αναδεικνύοντας τις επιστήμες, την τεχνολογία, τα σύγχρονα κελεύσματα, τις νεοφυείς επιχειρήσεις, τις προσπάθειες , τις προσωπικότητες. Αυτό είναι το μήνυμα που εξέπεμψε στη χθεσινή εκδήλωση πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS κ. Μ. Γιαβρόγλου.

Στα βραβεία Hercules Sustainability startup

Ο Yφυπουργός Τεχνολογίας και Έρευνας Χρίστος Δήμας βράβευσε τρεις εταιρίες τις οποίες ηγούνται γυναίκες και που δραστηριοποιούνται στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Μελίσσα Βερυκίου HELBIO Συστήματα Υδρογόνου και Ενέργειας ,

Πέννυ Βλάχου FEREIKOS ,Εκτροφείο Σαλιγκαριών και

Βιβή Γιαλού -Μαριάννα Νάνου VIMA GURU .

Στην ενότητα Τουρισμός και Περιβάλλον 

Βραβεία Hercules Sunstainability agriculture o Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής βράβευσε την Ελένη Ράπτη ,Οινοποιείο -ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος βράβευσε την Μαρία Οικονόμου – αγρότισσα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στην κατηγορία Τουρισμός και Βιωσιμότητα  η Σοφία Φιλιππίδου επικεφαλής cluster Κορινθίας του ICC WOMEN HELLAS μίλησε για την “Αειφορία και τον Τουρισμό στο Νομό Κορινθίας”

Τα βραβεία Hercules Sunstainability Tourism έλαβαν:

Η  Φοίβη Στριμενοπούλου –Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης .Την βράβευση πραγματοποίησε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα.

Την  Δάφνη Μαυρομάτη DAPNHE’S CLUB HOTEL   βράβευσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Τάσος Σακελλαρίου.

Η Ιωάννα Δαβλέρη -ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ, CORINTHIAN WINE CLUB βραβεύθηκε απο τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο.

Οι κυρίες Κων/να Ράπτη, Ασημίνα Γιαννούλη, Γεωργία Ράπτη, Μαρίκα Γεωργίου, Φωτεινή Παππα, Χρυσούλα Παππά,- Εxperience Perahora βραβεύθηκαν από την σύμβουλο του πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη Βιλάλη

Η Εύη Πολίτη – ΑLKYON RESORT 5* έλαβε το βραβείο της από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτη Πιτσάκη.

Η τελευταία βράβευση αφορούσε τον Τουρισμό και Τον Πολιτισμό

Χαιρετισμό απηύθυνε μέσω βίντεο η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ .

Την παρουσίαση της εκδήλωσης την έκανε η διακεκριμένη δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου Τζένη Σουκαρά.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΠΗΓΗ