Ισχυρή καταιγίδα χτύπησε την Κορινθία

Ο Αντίνοος χτύπησε … Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το Νομό Κορινθίας την Τρίτη 16 Ιουλίου 2019. Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων στις δύο εθνικές οδούς Κορίνθου-Πατρών και Κορίνθου-Τρίπολης λόγω ισχυρής βροχόπτωσης από τις απογευματινές ώρες . Από την ισχυρότατη βροχόπτωση φούσκωσε το ποτάμι στο Σολωμό, ενώ πολλά ήταν τα προβλήματα και στα σπίτια της περιοχής. Η πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από ισόγεια και υπόγεια σπιτιών που πλημμύρισαν. Στην Ποσειδωνία ένα Ι.Χ αυτοκίνητο εγκλωβίστηκε από τα νερά. Ο οδηγός ευτυχώς πρόλαβε και εγκατέλειψε έγκαιρα το όχημα του. Κάτω από την γέφυρα της παλαιάς Εθνικής Κορίνθου – Άργους πλημμύρισε η διάβαση και ένα όχημα ακινητοποιήθηκε. Στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν τον οδηγό του οχήματος. Αργα το βραδυ τα καιρικα φαινομενα υποχωρησαν και κατασταση βελτιωθηκε.

Το δελτίο ενημέρωσης της Πυροσβεστικής

«Λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της Υπηρεσίας μας, με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν:

12 οχήματα από ΔΙ.Π.Υ.Ν. Κορινθίας, 5 οχήματα από ΠΕ.ΠΥ.Δ Πελοποννήσου και 5 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.) με έναν αξιωματικό της 1ης ΕΜΑΚ

1 πεζοπόρο τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και 1 πεζοπόρο τμήμα από την 1η ΕΜΑΚ καθώς και

12 επιχειρησιακοί αξιωματικοί

Πραγματοποιήθηκε διάσωση 9 ατόμων από 5 ΕΙΧ οχήματα, τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Το τηλεφωνικό κέντρο της Π.Υ. Κορίνθου δέχτηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων και μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 20 από αυτές. Τις ενέργειες συντονίζει ο Περιφερειακός Διοικητής Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Θεόδωρος Λαρέζος».