ΙΣΠΑΝΙΑ: Η Chanel μας λέει όλη την αλήθεια για τη Eurovision!

— Άρθρο της Ευγενίας Μαγιάτη

Το βράδυ του Μεγάλου Τελικού την είδαμε να ξεσηκώνει το ευρωπαϊκό κοινό και να χαρίζει στην Ισπανία την τρίτη θέση, με είσοδο στην τριάδα για πρώτη φορά μετά το 1995 (2η θέση). Την είχαμε δει και νωρίτερα, πίσω, στα ημιτελικά του “Benidorm Fest” να στρέφει τα φώτα πάνω της μετά από μια εκρηκτική εμφάνιση και να πυροδοτεί συζητήσεις γύρω από τ’ όνομά της.

Τώρα είναι εδώ κι αφηγείται το ταξίδι της ως το μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης και για το πώς έγραψε ιστορία μέσα σε λίγους μήνες χάρη στην αντοχή, τη σκληρή δουλειά και φυσικά, την εμπιστοσύνη που ενέπνευσε το ταλέντο της στους δημιουργούς Kyle Hanagami και Leroy Sanchez.

«Προορίζαμε το τραγούδι για μια ντίβα», λέει ο Leroy στο νέο συναισθηματικό ντοκιμαντέρ-vlog στο YouTube, που ανέβηκε στο κανάλι του διάσημου χορογράφου, Kyle. Χρειάζονταν όμως έναν καλλιτέχνη που θα μπορούσε να δικαιώσει το “SloMo” τόσο ερμηνευτικά όσο και χορευτικά και κάπως έτσι, αφού απέρριψαν δεκάδες από τις επιλογές που εξέδωσε ο ισπανικός τηλεοπτικός σταθμός, έφτασαν στην αληθινή τους…μούσα.

Ήταν η 31χρονη Ισπανο-Κουβανή, η οποία δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη κανένα single και δεν είχε ως τότε διαγωνιστεί σε μουσικούς διαγωνισμούς. Ο εθνικός τελικός αποδείχθηκε σε μια δύσκολη μάχη, αλλά φυσικά εκείνη δικαίωσε όσους την πίστεψαν. Ακόμη και μετά το eurodrama που γρήγορα ξέσπασε, απειλώντας να επισκιάσει την απίστευτη εμφάνισή της, η ίδια παρέμεινε δυνατή, εκτοπίζοντας κάθε σχόλιο που την έβαζε σε στόχο συγκρίσεων. Το ντοκιμαντέρ φτάνει στο Τορίνο και το βράδυ πριν από τον τελικό, όπου η ισπανική ομάδα σκέφτεται όλα όσα έχει ήδη πετύχει.

Κι αυτή είναι η Chanel, η «ταυρομάχος» που έβλεπε μπροστά της γνώριμες κοκκινοκίτρινες σημαίες να κυματίζουν στο κοινό, καθώς και εκατοντάδες Ισπανούς τόσο περήφανους για τη συμμετοχή τους, πρώτη φορά μετά από χρόνια. Είναι εκείνη, που τους έκανε να αισθανθούν πως πράγματι μπορεί να έχουν μια ευκαιρία να φτάσουν στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και εκείνη που τους είπε…όλη την αλήθεια για το ιστορικό comeback της Ισπανίας στη Eurovision, δίνοντας το… κόκκινο πανί υπόσχεσης για το μέλλον.


Μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε την απίστευτη πορεία της Chanel προς τη μεγάλη βραδιά του Τελικού της Eurovision 2022. Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ-vlog:

[embedded content]

ΠΗΓΗ