Η BMW Motorrad Hellas υποστηρικτής της φοιτητικής ομάδας REM-IHU του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Σέρρες. Στο πλαίσιο προώθησης της ηλεκτροκίνησης και της αστικής μικροκινητικότητας, η BMW Motorrad Hellas οργάνωσε σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, ημερίδα για τους φοιτητές του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών.

Η ημερίδα ξεκίνησε με παρουσίαση της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας “Hyperion” από τη φοιτητική ομάδα REM IHU (Racing Electric Motostudent International Hellenic University).

Πρόκειται για την ερευνητική αγωνιστική ομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, με έδρα το Πανεπιστήμιο των Σερρών. Στόχος της ομάδας ήταν ο σχεδιασμός και η κατασκευή της πρώτης ηλεκτροκίνητης αγωνιστικής μοτοσικλέτας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού MotoStudent 2019 – 2021. Η μοτοσικλέτα αυτή ολοκληρώθηκε και ονομάστηκε “Hyperion” συμμετέχοντας στους μεγαλύτερους φοιτητικούς αγώνες μοτοσικλετών με επιτυχία, με κύριο υποστηρικτή την BMW Motorrad Hellas.

Η ομάδα ήδη εξελίσσει την “Hyperion” με βάση τους νέους κανονισμούς και ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό MotoStudent 2021 – 2023.

Η BMW Motorrad Hellas στηρίζοντας έμπρακτα αυτή την προσπάθεια, παρουσίασε με τη σειρά της την τεχνολογία που ακολουθεί το BMW Group όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση, η οποία υιοθετείται από το νέο ηλεκτρικό Scooter BMW CE 04. Η ημερίδα έκλεισε με συζήτηση για τεχνικά θέματα που αφορούν την ηλεκτροκίνηση, αλλά και τους νέους στόχους της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες. 

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

ΠΗΓΗ: BMW.gr