Η BMW Motorrad παρουσιάζει τη βάση ConnectedRide Cradle.

Μόναχο . Για όσους αναβάτες επιθυμούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους για πλοήγηση μέσω χάρτη, η BMW Motorrad προσφέρει τώρα τη βάση ConnectedRide Cradle.

Το ConnectedRide Cradle δεν είναι απλά μία βάση που επιτρέπει τη χρήση του smartphone ως satnav στο ταξίδι. Πέραν αυτού, ο χάρτης πλοήγησης και πληροφορίες του οχήματος όπως γωνία κλίσης, επιτάχυνση, επιβράδυνση και πολλά ακόμα μπορούν να προβάλλονται στο οπτικό πεδίο του αναβάτη μέσω του BMW Motorrad Connected App χρησιμοποιώντας το Multi-Controller.

Χάρη στα ξεχωριστά ρυθμιζόμενα πλαϊνά μπράτσα, η βάση ConnectedRide Cradle είναι κατάλληλη για πολλά διαφορετικά μεγέθη smartphone και φορτίζει το κινητό επαγωγικά σύμφωνα με το πρωτόκολλο φόρτισης Qi με μέγιστη ισχύ 7,5 W ή ενσύρματα μέσω καλωδίου USB-C με μέγιστη ισχύ 7,5 W (1,5 A με 5 V). Ένας δείκτης φόρτισης LED (μπορεί να απενεργοποιείται) παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση φόρτισης του τηλεφώνου.

Για λόγους προστασίας, το ConnectedRide Cradle μπορεί επίσης να ασφαλίζει στη βάση της μοτοσικλέτας (αν το υποστηρίζει η βάση).

Η βάση ConnectedRide Cradle μπορεί να χρησιμοποιείται και σε παλαιότερα μοντέλα BMW Motorrad (π.χ. BMW R 1200 GS K50) και είναι συμβατή με όλα τα μοντέλα της BMW Motorrad που διαθέτουν προαιρετική “Προ-εγκατάσταση για σύστημα πλοήγησης (option 272)” – καθώς και μοντέλα εξοπλισμένα με Multi-Controller ενώ υπάρχει δυνατότητα εκ των υστέρων τοποθέτησης αυτής της προ-εγκατάστασης σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της BMW Motorrad (πλην των μοντέλων R 1200 RT, R 1250 RT, K 1600). Σε παλαιότερες μοτοσικλέτες χωρίς οθόνη οργάνων TFT, η λειτουργία είναι εφικτή με το στοιχείο ελέγχου “Προ-εγκατάσταση για μονάδα πλοήγησης SA 272″. Προϋπόθεση για την προβολή πληροφοριών του οχήματος είναι η ύπαρξη “On-board computer Pro (option 221)”.
Το ConnectedRide Cradle δεν μπορεί να χρησιμοποιείται με το Navigator 4-Button Mount Cradle.

Για την πλήρη αξιοποίηση των ανωτέρω λειτουργιών, πρέπει να χρησιμοποιείται η έκδοση BMW Motorrad Connected App version 4.0 ή ακόμα πιο πρόσφατη. Η BMW Motorrad συνιστά να έχετε πάντα εγκατεστημένες τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία.

Απαιτείται σύνδεση Bluetooth για να μπορεί η εφαρμογή να ελέγχεται μέσω του στοιχείου προ-εγκατάστασης συστήματος πλοήγησης της μοτοσικλέτας. Το smartphone πρέπει να διαθέτει Bluetooth Low Energy version 4.2 τουλάχιστον για να πληροί τις απαιτήσεις ασφαλείας (LE Secure Connections) για τη σύνδεση. Επομένως, smartphones με παλαιότερες εκδόσεις Bluetooth δεν υποστηρίζονται.

Σύζευξη μέσω Bluetooth πραγματοποιείται στο πλαίσιο του BMW Motorrad Connected App και απαιτείται κατά την αρχική εγκατάσταση.

Τα ακόλουθα smartphones είναι συμβατά με τη βάση ConnectedRide Cradle :

 • Όλα τα κινητά τηλέφωνα με τις εξής διαστάσεις:
  Ελάχιστη 130,1×65, 5×6,9mm, μέγιστη 162,5×78,1×8,8mm.
  Ενδεικτικά, περιλαμβάνονται τα κάτωθι κινητά.
 • Apple: iPhone 7, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS,
  iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro,
  iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2, iPhone 12, iPhone 12 Mini,
  iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini,
  iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
 • Samsung: Galaxy A3, Galaxy A8, Galaxy A8 Plus, Galaxy A9,
  Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy S9, Galaxy S9 Plus, Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21 Ultra 5G (Συμβουλή: Τοποθετείστε το κινητό στη βάση ConnectedRide Cradle με την κάμερα κάτω δεξιά), Galaxy S20 FE, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Plus, Galaxy Note 20 Ultra
 • Huawei: P20, P30
 • Google: Pixel 2 XL
 • HTC: U11

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group 

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 εκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

ΠΗΓΗ: BMW.gr