Η BMW i7 με την ανατρεπτική ματιά του Nick Knight: Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης δημιουργεί μία σειρά από εκφραστικές, φουτουριστικές φωτογραφίες.

Μόναχο.  Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική BMW i7, αναγγέλλει μία νέα εποχή για την παροιμιώδη οδηγική απόλαυση και την ατομική κινητικότητα στην πολυτελή κατηγορία. Για την καμπάνια λανσαρίσματος ενός μοντέλου που αποτελεί ορόσημο για την αυτοκινητοβιομηχανία, το BMW Group, συνεργάστηκε με τον παγκοσμίου φήμης Βρετανό φωτογράφο μόδας και καλλιτέχνη, Nick Knight. «Η BMW i7 ενσαρκώνει τη μηχανολογία σε κορυφαίο επίπεδο. Κατά συνέπεια, φιλοδοξία μας ήταν το αυτοκίνητο να φωτογραφηθεί από έναν διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και να αποτυπωθεί ως έργο τέχνης. Η εξαιρετική συνεργασία με τον Nick Knight αποτέλεσε μεγάλη πηγή έμπνευσης για όλους εμάς. Ποτέ πριν, μία BMW δεν έχει αποτυπωθεί με τόσο καλλιτεχνικό και προοδευτικό τρόπο», εξηγεί ο Jens Thiemer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Πελατών και Μάρκας της BMW AG.

Αυτό είναι το Forwardism (Προοδευτικότητα): Η νέα, αμιγώς ηλεκτρική BMW i7, σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας εποχής που απαθανάτισε ο Nick Knight, σε μία μοναδική σειρά φωτογραφιών και βίντεο. Ο καλλιτεχνικός όρος Forwardism, περιγράφει τη χαρά του να βλέπεις και να αισθάνεσαι το μέλλον πριν καν δημιουργηθεί. Αυτή η φιλοσοφία εστιάζει στη συνεχή αμφισβήτηση και ανατροπή των συμβατικών κανόνων με στόχο τις καλύτερες δυνατές εμπειρίες και τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Το αποτέλεσμα αυτής της φωτογράφησης είναι μία εκφραστική, αισθαντική και εξίσου καινοτόμα, από αισθητικής απόψεως, σειρά φωτογραφιών, που αλλάζει την κλασική οπτική μας γωνία. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο μοιάζουν να είναι ζωγραφισμένα με φως και φέρνουν τον θεατή σε ένα πολύχρωμο κόσμο νέων δυνατοτήτων και συναισθημάτων.

«Μου αρέσει η ιδέα του Forwardism που σηματοδοτεί τη μετάβαση στο μέλλον, αντί να αναφερόμαστε στο παρελθόν. Για μένα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε πραγματικά να εκφραστούμε και να θέτουμε απαιτητικούς στόχους. Γι’ αυτό αποφάσισα να αντιστρέψω τα χρώματα γι’ αυτές τις φωτογραφίες και να εργαστώ σε ένα χρωματικό χώρο που εκφράζει την ιδέα: «Κάτι νέο, που δεν έχετε ξαναδεί». Αυτό ήταν το σημείο εκκίνησης για το συγκεκριμένο project, για να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να σκέφτονται προοδευτικά. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εμένα, να φαίνεται διαφορετικό από οτιδήποτε έχετε δει μέχρι τώρα». Με αυτά τα λόγια ο Nick Knight περιγράφει τη δουλειά του.

Τολμηρή, παιχνιδιάρικη και προκλητική.

Ο Nick Knight είναι ένας από τους πιο επιδραστικούς και οραματικούς φωτογράφους της εποχής μας. Επί δεκαετίες, ο Βρετανός φωτογράφος μόδας αποστασιοποιείται από τα κλασικά και συμβατικά, εξερευνώντας συνεχώς νέους καλλιτεχνικούς και τεχνολογικούς ορίζοντες. Χάρη στις δημιουργικές συνεργασίες του με κορυφαίους σχεδιαστές, ο καλλιτέχνης, γεννημένος το 1958, έχει καθιερωθεί ως υπολογίσιμη δύναμη στο κόσμο των φωτογράφων μόδας. Μέσα από το φακό του, αμφισβητεί τις συμβατικές έννοιες της ομορφιάς, αγγίζει αμφιλεγόμενα κοινωνικά θέματα και παίζει με την ψευδαίσθηση και την αλήθεια. Πειραματίζεται με πάθος με τις τελευταίες τεχνολογίες και τις συνδυάζει με την κλασική φωτογραφία στα έργα του. Ακόμα, επαναπροσδιορίζει συνεχώς τον εαυτό του και την τέχνη του.

Η καμπάνια υλοποιήθηκε από το κορυφαίο πρακτορείο ‘The Game’ και σκηνοθετήθηκε από τον πολυβραβευμένο εκτελεστικό διευθυντή, Thim Wagner. «Ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστώ με τον Nick Knight. Παρακολουθώ τη δουλειά του εδώ και δεκαετίες και ξέρω ότι ανέκαθεν ήταν μπροστά από την εποχή του. Αυτό είναι το στοιχείο που τον συνδέει με την BMW – αυτή η αίσθηση του «να μη μένεις ποτέ στάσιμος, πάντα να εξελίσσεσαι».

Τολμηρή, παιχνιδιάρικη και προκλητική – αυτά τα χαρακτηριστικά συνοψίζουν τη δουλειά του Nick Knight εδώ και χρόνια. Η καμπάνια για το λανσάρισμα στην αγορά της νέας BMW i7, δεν θα μπορούσε να περιγραφεί πιο εύστοχα.

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

ΠΗΓΗ: BMW.gr

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro