Η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική BMW Σειρά 3, ειδικά κατασκευασμένη για την Κίνα.

Μόναχο, Shenyang . Το BMW Group συνεχίζει να διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων του. Τελευταία προσθήκη είναι η αμιγώς ηλεκτρική BMW Σειρά 3, που θα εισέλθει στην Κινεζική αγορά τον Μάιο του 2022.

Η BMW i3 eDrive35L ταιριάζει απόλυτα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των Κινέζων πελατών. Βασίζεται στην επιτυχημένη BMW Σειρά 3, η οποία ηγήθηκε στην πολυτελή compact κατηγορία στην Κίνα, το 2021.

Με μεταξόνιο μακρύτερο κατά 11 cm συγκριτικά με της στάνταρ Σειράς 3, η BMW i3 eDrive35L συνδυάζει μία πολυτελή εμπειρία στα πίσω καθίσματα, με οδήγηση μηδενικών εκπομπών ρύπων. Την ίδια στιγμή, το αμιγώς ηλεκτρικό τετράθυρο sedan προσφέρει τη σπορ δυναμική συμπεριφορά, την άνεση σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων και την ευρεία γκάμα επιλογών εξατομίκευσης, που έχουν καταστήσει διάσημη την BMW Σειρά 3. Το υψηλό επίπεδο ποιότητας κατασκευής, η ποιότητα εξυπηρέτησης και η μεγάλη διάρκεια ζωής είναι επίσης ξεχωριστά χαρακτηριστικά της BMW i3 eDrive35L, που την καθιστούν μία μοναδική ευκαιρία στην πολυτελή compact κατηγορία.

Η BMW i3 eDrive35L διατίθεται με τα τελευταία εξαρτήματα του συστήματος κίνησης BMW Gen5 eDrive, το οποίο είναι ήδη γνωστό από τις BMW iX3, BMW i4 και BMW iX. Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα BMW OS8 και μία ευρεία γκάμα ψηφιακών χαρακτηριστικών και υπηρεσιών αιχμής – π.χ. συνδεσιμότητα 5G και το Ψηφιακό Κλειδί (Digital Key) – κάνουν το ντεμπούτο τους στη Σειρά 3.

Η ρύθμιση των συστημάτων ανάρτησης της BMW i3 eDrive35L για τις συνθήκες του Κινεζικού οδικού δικτύου, έχει διεξαχθεί από το R&D τμήμα της κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive Ltd. στο Shenyang, που επίσης προσάρμοσε ορισμένα από τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου, στις απαιτήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας στην Κίνα.

Η BMW i3 eDrive35L θα συναρμολογείται αποκλειστικά για την Κινεζική αγορά στο εργοστάσιο της BMW Brilliance Automotive Ltd. στη Lydia, Shenyang.

Με την BMW i3 eDrive35L, η γκάμα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων του BMW Group περιλαμβάνει τώρα έξι μοντέλα.

Στόχος του BMW Group είναι οι μισές (50%) από τις παγκόσμιες πωλήσεις του να αποτελούνται από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.


BMW i 3 eDrive 35 L – Κύρια χαρακτηριστικά:

Τύπος αμαξώματος                                               4-θυρο sedan
Μήκος                                                                    4.872 mm
Μεταξόνιο                                                              2.966 mm
Μέγιστη ισχύς                                                       210 kW @ 5,000 – 12.000 rpm
Μέγιστη ροπή                                                        400 Nm @ 0 – 5.000 rpm
0-100 km/h                                                            6,2 δευτ.
Κατανάλωση ενέργειας (CLTC)                            14,3 kWh/100 km
Αυτονομία (CLTC)                                                  526 km
Χωρητικότητα μπαταρίας υψηλής τάσης (gross/net) 70,3 kWh/66.1 kWh
Μέγ. ισχύς φόρτισης                                               100 kW (DC), 11 kW (AC)
Χρόνος φόρτισης 10-80% SOC με DC max.           36 λεπτά
Αυτονομία (CLTC) μετά από 10 λεπτά DC max      97 km
Χώρος αποσκευών                                                 410 λίτρα

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2021, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 194.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2021 ήταν 16,1 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 111,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2021, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 118.909 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

 

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

ΠΗΓΗ: BMW.gr

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro