Η προοπτική του καιρού στην Ελλάδα για το Φθινόπωρο του 2019

Σας παρουσιάζουμε την προοπτική του καιρού στην Ελλάδα για το Φθινόπωρο του 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ομάδας του hellenicweather.

Έντονες καιρικά εναλλαγές έως και τις αρχές Νοεμβρίου με αυξημένες βροχοπτώσεις και υψηλότερες θερμοκρασίες από τις μέσες κλιματικές τιμές.

Κύρια χαρακτηριστικά:

• Σχετική ψύχρα το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου και αστάθεια προς τα μέσα του μήνα.

• Υψηλές θερμοκρασίες στα όρια του καύσωνα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

• Ισχυρές βροχές στις αρχές Οκτωβρίου και ψύχρα στα μέσα του μήνα.

• Ισχυρό καιρικό σύστημα το 3ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

• Ισχυρές βροχές στις αρχές Νοεμβρίου.

• Έντονη ψύχρα στα βορειοδυτικά και βόρεια στα μέσα Νοεμβρίου με χιονοπτώσεις έως και ημιορεινές περιοχές.

• Άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη Νοεμβρίου

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης

Αξίζει να αναφέρουμε πως για το Φθινόπωρο ερασιτέχνες προγνώστες καιρού που διαβάζουν τα ΜΕΡΟΜΗΝΙΑ συγκλίνουν προς τις ίδιες σχεδόν προγνώσεις

·       Ο καιρός μέχρι 13 Σεπτεμβρίου θα είναι ήπιος, αίθριος, χωρίς βροχές. Από τις 14 μέχρι 21 του μήνα προβλέπονται βροχές, ενώ από 22 μέχρι 27 ο καιρός θα είναι ήπιος. Από 28 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες.

·       Τον Οκτώβριο από 1-4 προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και αέρα, όπως και από 5 μέχρι 12 του μήνα, ενώ ήπιος θα είναι ο καιρός 13 με 20 του μήνα. Από 21 μέχρι 27 Οκτωβρίου προβλέπεται κακοκαιρία και ίσως πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα βουνά, ενώ από 28 μέχρι 31 προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα με χιόνια, βροχές, θυελλώδεις ανέμους, ίσως και χαλαζοπτώσεις…

·       Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου προβλέπει ο κ. Βογιατζής να συνεχιστεί από 1-4 Νοεμβρίου, ενώ από 5 μέχρι 11 του μήνα ο καιρός θα είναι ήπιος. Από 12-20 Νοεμβρίου προβλέπει πάλι βροχές, ενώ από 20 μέχρι 26 του μήνα προβλέπει κακοκαιρία, με κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα βουνά. Από 26 μέχρι 30 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι ήπιος.

Translate »