Η Κινητή Μονάδα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου στους Αγίους Θεοδώρους (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλαίσιο της δράσης διενέργειας ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων Μαστογραφίας και Τεστ Παπανικολάου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και τραχήλου της μήτρας, στον γυναικείο πληθυσμό ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, πραγματοποίησε με τη ειδική κινητή μονάδα από την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, στον προαύλιο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Αγίων Θεοδώρων, δωρεάν εξετάσεις. Η προσέλευση ηταν μεγάλη γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη
Οι ενδιαφερόμενες επικοινωνούσαν με την Πρόεδρο των Κ.ΑΠ.Η & Κοινοτική σύμβουλο (κ. Ρούλα Βλαστάρη) για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.
Η δράση πραγματοποιηθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», που υλοποιεί το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, μετά από αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συνδιοργανωτή τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Θεοδώρων και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.
Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 70 ετών με τεστ Παπανικολάου και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με ψηφιακή μαστογραφία.