Η Κατάπτωση στη Διώρυγα της Κορίνθου – 9 εκατ. € για εργα αποκατάστασης (ΦΩΤΟ)

Μεγάλη ειναι η κατάπτωση που σημειώθηκε την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στην διώρυγα της Κορίνθου. Παρα τον δυνατό αέρα που επικρατούσε στην Περιοχή ενα απο τα ποιο ισχυρά Drones της ομάδας Εθελοντών χειριστών κατάφερε να σταθεί και να πετάξει πάνω απο την περιοχή που εχει προκληθεί η μεγάλη αυτή κατάπτωση και να καταγράψει αυτό που πραγματικά συμβαίνει .

Παράλληλα οπως ανακοινώθηκε θα δοθούν 9 εκατ. € για την Διώρυγα της Κορίνθου.
Συγκεκριμένα :

“Υπεγράφη την Παρασκευή από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων η απόφαση για την χρηματοδότηση ύψους 9 εκ. Ευρώ, για τις απαιτούμενες μελέτες και κατασκευαστικέςεργασίες για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών στα πρανή της Διώρυγας της Κορίνθου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο Υποδομών χαρακτήρισε το έργο ως «σύνθετο και ειδικό έργο Εθνικού επιπέδου» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Διώρυγα λόγω των συνεχόμενων επικίνδυνων καταπτώσεων.

Το ποσό θα διατεθεί για την τοπογραφική μελέτη,την γεωτεχνική έρευνα και για τις εργασίες που χρειάζονται για να γίνει η αποκατάσταση στα σημεία που έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, όπως είναι το τμήμα του βιολογικού καθαρισμού.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την αποκατάσταση των ζημιών στη Διώρυγα της Κορίνθου δήλωσε:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων χρηματοδοτεί με 9 εκ. ευρώ τις μελέτες και τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στην Διώρυγα. Ο στόχος είναι να επαναλειτουργήσει με ασφάλεια, όσο το δυνατόν συντομότερα η Διώρυγα της Κορίνθου».”