Η θέση του Αντιδημάρχου , του Προέδρου και των Τοπικών συμβούλων της κοινότητας Αγίων Θεοδώρων αναφορικά με την αύξηση των Δημοτικών τελών (BINTEO)

Προβληματισμός επικρατεί στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, έπειτα από την απόφαση που ελήφθη στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου ώστε να γίνει αύξηση των δημοτικών τελών σε αντίθεση με τα υπόλοιπα διαμερίσματα που είτε παρέμειναν σταθερά είτε μειώθηκαν. Η αύξηση ωφελείται στο οτι τα απορριμματοφόρα του Δήμου θα μεταφέρουν τα απορρίματα στην Τρίπολη γεγονός που κρίνεται πολύ κοστοβόρο.

Ο Αντιδήμαρχος της πόλης των Αγίων Θεοδώρων μαζί με τον πρόεδρο και τους συμβούλους της τοπικής κοινότητας Αγίων Θεοδώρων (που ανήκουν στη διοικούσα δημοτική παράταξη) εξέδωσαν ανακοίνωση την οποία και σας την δημοσιεύουμε. Παράλληλα επικοινωνήσαμε με τον Αντιδήμαρχο της Πόλης κύριο Ράτη ώστε να μας εκφράσει απο την πλευρά του την δική του θέση και το τι προτίθενται να πράξουν οι προαναφερθέντες, ως προς την απόφαση αυτή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η δημοτική παράταξη της κυρίας Πρωτόπαπα πήρε θέση και κατέκρινε την απόφαση αυτή χαρακτηρίζοντας την ως Χαράτσι, την στιγμή μάλιστα που οι πολίτες βιώνουν μια δυσκολη κοινωνική περίοδο λόγω του κορονοιου.

Όπως είναι σε όλους γνωστό ,Το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας, φωτισμού και πρασίνου προορίζεται αποκλειστικά για την κάλυψη  δαπανών που αφορούν την παροχή των υπηρεσιών της αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων, του ηλεκτροφωτισμού των οδών, των πλατειών και του συνόλου των κοινόχρηστων χώρων και των υπηρεσιών συντήρησης του πρασίνου.

Σεβόμενοι τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε όλοι, όλα αυτά τα χρόνια διοίκησης μας, δεν εχουμε προβεί σε καμία αύξηση αυτού,ενώ αξίζει να σημειωθεί πως καταβάλουμε το 1/3 του ποσού που καταβάλουν συνδημότες μας από τις άλλες δημοτικές ενότητες.

Με γνώμονα πάντα τον δημότη,όπως άλλωστε πράττουμε συνεχώς θα κινηθούμε και την παρούσα χρονική στιγμή.

Μετά λύπης μας βέβαια παρατηρούμε ότι η παράταξη της κ.Πρωτοπαππά το τελευταίο διήμερο,πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα προσπαθεί να καλύψει την αδυναμία της, να καταθέσει μία επίσημη πρόταση, συνοδευόμενη από εισήγηση της οικονομικής επιτροπής του δήμου (ως ορίζει ο νόμος),για τα όσα υποστηρίζει και αφορούν το ‘’χαρατσι’’ που όπως ισχυρίζεται θα επιβληθεί στους δημότες.

Επικαλούνται πως η αύξηση του κόστους των ενεργειακών πόρων (ίσως να μην γνωρίζουν πως και ο δήμος πληρώνει καύσιμα και ηλεκτρισμό),δεν μπορεί να συνεπάγεται και αύξηση των δημοτικών τελών,την ίδια στιγμή που ο κ. Νικολάου μέλος της παράταξης τους τώρα ,από τη θέση του αντιδημάρχου τότε και ως μέλος του ΦΟΣΔΑ συναίνεσαι στην μεταφορά των απορριμάτων στην Τρίπολη επιβαρύνοντας αυτόματα το δήμο και κατά συνέπεια τους δημότες με το οικονομικό βάρος των 80 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων.Αυτό δεν θα είχε ως συνέπεια την  αύξηση των δημοτικών τελών?Τότε γιατί δεν διαμαρτηρήθηκαν ο κ.Πέτρου και η κ.Πρωτοπαπππά?

Χαρακτηρίζουν και αντιμετωπίζουν τους δημότες ως  <<Πάνω και κάτω από το δρόμο>>, φτωχούς και λιγότερο φτωχούς αλλά και ως <<πάνω και κάτω από το αυλάκι>> ,που θα έπρεπε να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους από και προς το δήμο.  

Εμείς λοιπόν που αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας ,της δημοτικής ενότητας των Αγίων Θεοδώρων, ως ισότιμα μέλη του δήμου και όχι υποδεέστερους των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων, που καθημερινά διεκδικούμε γι’αυτούς μία καλύτερη ποιότητα ζωής ,δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε όποια νομική διαδικασία χρειάζεται ώστε η όποια αύξηση των ανταποδοτικών αυτών τελών να γίνει σταδιακά και ομαλά.

     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΑΡΗΣ

      ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΒΛΑΣΤΑΡΗ ΡΟΥΛΑ,ΜΠΟΖΙΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

     ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ,ΚΟΡΔΑΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑ