Η ηλεκτρική κινητικότητα σε πορεία ταχείας ανάπτυξης: 10.000 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα MINI ταξινομήθηκαν στη Γερμανία το 2021.

Μόναχο . «Το 2021, παραδώσαμε συνολικά 10.140 οχήματα MINI Electric (MINI Cooper SE)* στους αγοραστές τους – αυτός σημαίνει ότι ήδη κυκλοφορούν σχεδόν 15.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα MINI στους δρόμους της Γερμανίας». Η Επικεφαλής της MINI Γερμανίας, Ulrike von Mirbach, δηλώνει ικανοποιημένη με αυτό το ορόσημο βαδίζοντας προς την ηλεκτρική κινητικότητα. Η ίδια παρέδωσε το 10.000ό MINI στο νέο του κάτοχο, Andreas Hankel, στο BMW Welt στις 30 Δεκεμβρίου 2021, μαζί με τους Bernd Körber, Επικεφαλής της MINI, Bernhard Kuhnt, Επικεφαλής της Γερμανικής Αγοράς και Erwin Winterholler, Διευθύνοντα Σύμβουλο της έκθεσης Widmann & Winterholler.

«Είμαστε περήφανοι για την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει το αμιγώς ηλεκτρικό MINI από το Μάρτιο του 2020 που κυκλοφόρησε στην αγορά», συνέχισε η von Mirbach. «Αυτή η επιτυχία κατέστη εφικτή μόνο με τη συμβολή ενός ισχυρού δικτύου εμπόρων λιανικής».

Μεγαλύτερη αγορά για το MINI Electric η Γερμανία.

Η Γερμανία είναι η μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως για το αμιγώς ηλεκτρικό MINI από την Οξφόρδη. Πάνω από ένα στα πέντε MINI (23,6%) είναι ήδη αμιγώς ηλεκτρικό. Το MINI Electric είναι το μοντέλο της οικογένειας MINI με τον υψηλότερο όγκο πωλήσεων και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο για τη μάρκα το 2021, πετυχαίνοντας αύξηση +132%. Με το plug-in hybrid MINI Cooper SE Countryman ALL4*, οι συνολικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων μοντέλων αυξήθηκαν πάνω από 70%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα τρία MINI (31%) είναι ηλεκτροκίνητο.

 

Οι πωλήσεις MINI το 2021 – αύξηση μεριδίου αγοράς.

Συνολικά 43.004 οχήματα MINI** ταξινομήθηκαν στη Γερμανία το 2021. Η Von Mirbach εξηγεί: «Δεδομένων των προβλημάτων εφοδιασμού, το γεγονός ότι οι πωλήσεις MINI ήταν μόλις 2,7% χαμηλότερες από εκείνες της προηγούμενης χρονιάς αντιπροσωπεύει μία ισχυρή λειτουργική απόδοση όλης της ομάδας. Ως αποτέλεσμα, καταφέραμε να συνεχίσουμε την αύξηση του μεριδίου αγοράς της MINI στην πολυτελή κατηγορία».

Η ΜΙΝΙ γίνεται ηλεκτρική.

Η MINI έχει ήδη προετοιμάσει το δρόμο για το ηλεκτρικό μέλλον του αύριο. Το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Οξφόρδης. Η επόμενη γενιά του MINI Countryman θα αρχίσει επίσης να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας ως ηλεκτρική έκδοση από το 2023. Την ίδια χρονιά, η παραγωγή των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων MINI βασισμένων σε μία νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρικών οχημάτων θα ξεκινήσει επίσης στην Κίνα.

«Όπως το πρώτο Mini έφερε μία νέα διάσταση στην κινητικότητα της εποχής πριν από 60 περίπου χρόνια, τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα, καθώς γινόμαστε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από τις αρχές της δεκαετίας του 2030», εξηγεί η von Mirbach.

Με τα χαρακτηριστικά μιας καινοτόμας και εμπνευσμένης μάρκας, η MINI προσανατολίστηκε στην ηλεκτροκίνηση. Οι οδηγοί MINI εκτιμούν τον συνδυασμό της χαρακτηριστικής αίσθησης go-kart και της μοναδικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Βρετανικής μάρκας με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Το MINI είναι η απάντηση στις προκλήσεις της ατομικής κινητικότητας έχοντας γεννηθεί εν μέσω της Κρίσης του Σουέζ. Von Mirbach: «Η MINI τώρα, για μία φορά ακόμα, αντιμετωπίζει τις τρέχουσες προκλήσεις στους τομείς της κινητικότητας και της κλιματικής αλλαγής και απαντά με χαρακτηριστικές, αυθεντικές λύσεις για τη διασκεδαστική οδήγηση του αύριο».  

Υπηρεσία MINI Charging .

Ο ενθουσιασμός για την ηλεκτροκίνηση θα είναι βιώσιμος εφόσον η καθημερινή φόρτιση είναι εύκολη και βολική: Η υπηρεσία MINI Charging προσφέρει στους οδηγούς MINI στη Γερμανία ευέλικτες λύσεις για τη φόρτιση στο σπίτι και στο χώρο εργασίας, καθώς και πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα δημόσια δίκτυα φόρτισης της Ευρώπης, με περισσότερα από 250.000 σημεία φόρτισης.

 

Μετασχηματισμός – και για τους πελάτες μας.

Καθώς πρόκειται για μία νέα φιλοσοφία κίνησης, οι πελάτες έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από συμβουλές και καθοδήγηση. Η MINI έχει τον τρόπο να μυήσει τους πελάτες της στην ηλεκτρική κινητικότητα. Σε περίπου 200 τοποθεσίες στη Γερμανία, εξαιρετικά ικανοί brand managers και εκπρόσωποι πωλήσεων της MINI προσφέρουν εξατομικευμένες συμβουλές  για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την ηλεκτρική κινητικότητα, όπως προϊόντα, υποδομές και προσωπικά προφίλ οδήγησης των πελατών. Εκτενείς καμπάνιες με test drives στις εκθέσεις των επίσημων εμπόρων, έχουν ενισχύσει τον ενθουσιασμό των πελατών ΜΙΝΙ για την ηλεκτροκίνηση.

Ενσωμάτωση στο ψηφιακό lifestyle.

Η MINI αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιοποίησης για να δημιουργεί διαισθητικούς χειρισμούς και καινοτόμες, νέες μορφές εξατομίκευσης. Το MINI app επιτρέπει στους πελάτες να ενσωματώνουν απρόσκοπτα το όχημά τους στο ψηφιακό lifestyle τους. Αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί ηλεκτροκίνητων οχημάτων μπορούν να χρησιμοποιούν πολυάριθμες λειτουργίες που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση, όπως να παρακολουθούν την υπολειπόμενη αυτονομία, να ενημερώνονται για την κατάσταση φόρτισης, να ελέγχουν τη διαδικασία φόρτισης και το σύστημα κλιματισμού με χρονοδιακόπτη, και να έχουν εύκολη πρόσβαση στον κόσμο της υπηρεσίας MINI Charging.

** με βάση τα προσωρινά στοιχεία ταξινομήσεων για το 2022 (KBA).

– Τέλος Δελτίου Τύπου –

 

Το BMW Group

Με τις τέσσερις μάρκες του, BMW, MINI, Rolls-Royce και BMW Motorrad, το BMW Group είναι ο Νο. 1 premium κατασκευαστής αυτοκινήτων και μοτοσικλετών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα προσφέρει premium χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες μετακίνησης. Σαν μία παγκόσμια εταιρία, το BMW Group λειτουργεί 31 μονάδες παραγωγής σε 15 χώρες και έχει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων σε περισσότερες από 140 χώρες.

Το οικονομικό έτος 2020, το BMW Group πούλησε πάνω από 2,3 εκατομμύρια αυτοκίνητα και περισσότερες από 169.000 μοτοσικλέτες παγκοσμίως. Το κέρδος προ φόρων για το οικονομικό έτος 2020 ήταν 5,22 δισεκατομμύρια ευρώ, με έσοδα που ανήλθαν στα 98,99 δισεκατομμύρια ευρώ. Στις 31 Δεκεμβρίου του 2020, το BMW Group είχε παγκόσμιο έμψυχο δυναμικό 120.726 ατόμων.

Η επιτυχία του BMW Group ανέκαθεν βασιζόταν στη μακροπρόθεσμη συλλογιστική και υπεύθυνη δράση. Ως εκ τούτου, η εταιρία έχει δημιουργήσει οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα σε όλη την αλυσίδα αξιών, ολοκληρωμένη προϊοντική ευθύνη και μία σαφή δέσμευση για τη διατήρηση των φυσικών πόρων, στο πλαίσιο της στρατηγικής της.

www.bmwgroup.com

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupView

Instagram: https://www.instagram.com/bmwgroup

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/bmw-group/

BMW Group Hellas

Κωνσταντίνος Διαμαντής

Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: +30 210 9118151

e-mail: konstantinos.diamantis@bmw.gr

MINI Cooper SE: Fuel consumption combined: 0.0 l/100 km; power consumption combined: 17.6-15.2 kWh/100 km WLTP, CO2 emissions combined: 0 g/km.

MINI Cooper SE Countryman ALL4: Fuel consumption combined: 2.0-1.7 l/100 km; power consumption combined: 14.0-13.1 kWh/100 km; CO2 emissions combined: 45-40 g/km.

ΠΗΓΗ: BMW.gr