Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών» – Σειρά Γραμματοσήμων απο παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον περασμένο Μάρτιο παιδιά ηλικίας 7-15 ετών συμμετείχαν, σε έναν πρωτότυπο ηλεκτρονικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η Επανάσταση του 1821», στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Περίπου 6.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας έστειλαν τα έργα τους.

Οι μικροί μας φίλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας εξέπληξαν μέσα από τις υπέροχες ζωγραφιές τους, αποτυπώνοντας ήρωες και στιγμές της Επανάστασης με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν, ταχυδρομικά, ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Τέσσερις από τις ζωγραφιές αυτές γίνονται γραμματόσημα, ενώ μερικές ακόμα εμπνέουν τα φιλοτελικά προϊόντα, την σφραγίδα, τις αφίσες και τα φυλλάδια της Αναμνηστικής Σειράς «Παιδί και γραμματόσημο – Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η πρωτότυπη Σειρά, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021, είναι φιλοτεχνημένη αποκλειστικά από παιδιά και θα ταξιδεύει την αλληλογραφία μας για τον επόμενο χρόνο, θα εμπλουτίσει τις συλλογές των φιλοτελιστών και θα μείνει για πάντα στην πλούσια φιλοτελική ιστορία.

πρόκειται για τα έργα:

Ηλικιακή κατηγορία 7-10

«Η έξοδος του Μεσολογγίου» του Χρήστου Κουλέντζα

«Γυναίκες στην Επανάσταση» της Κατερίνας Δημητριάδη

Ηλικιακή κατηγορία 11-15

«Κρυφό Σχολείο» της Γαβριέλας Βραχνού

«Ήρωες» του Σωτήρη Ρόζη

Ενώ τα έργα των Μιχαήλ Παπαθωμά Μπαλούτογλου & Αλεξάνδρας Γκατζιάνη («Κωνσταντίνος Κανάρης» & «Οδυσσέας Ανδρούτσος», αντίστοιχα) ενέπνευσαν τους Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας