Η αιχμή της τεχνολογίας εφαρμόστηκε με Ελληνική σημαία στο Δημαρχείο Κορίνθου – Πως λειτουργεί και τι είναι το 3d Mapping ?

Χρησιμοποιώντας την αιχμή της τεχνολογίας ο Δήμος Κορινθίων πρωτοτύπησε και τίμησε το Ιερό σύμβολο της Πατρίδας μας, στολίζοντας – προβάλλοντας στο Δημαρχείο την Γαλανόλευκη σημαία.

Αυτή η προβολή είναι μια τρισδιάστατη κινούμενη εικόνα που ευθυγραμμίζεται με το σχήμα και τα παράθυρα του κτιρίου, γεγονός που δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία.

Η οικοδόμηση προβολής μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε τοποθεσία: κατά μήκος των σανίδων σε αυτοκινητόδρομους, σε παλαιά κτίρια, ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους. Η προβολή του κτιρίου είναι ένας εντελώς καινοτόμος και εντυπωσιακός τρόπος επικοινωνίας.

Πως Λειτουργεί

Για να ευθυγραμμιστεί τέλεια η προβολή στο κτίριο, πρέπει να αναλυθεί η επιφάνεια του κτιρίου και στη συνέχεια να δημιουργηθεί ένας αρχιτεκτονικός “χάρτης”, ώστε το κινούμενο σχέδιο να ταιριάζει απόλυτα σε όλες τις γραμμές του. Έπειτα, με χρήση κατάλληλων λογισμικών, επιτυγχάνεται η τέλεια προβολή πάνω σε ολόκληρη την επιφάνεια του κτιρίου.

Παρόμοια τεχνική εχει εφαρμοσθεί στη Βουλή των Ελλήνων, στο Δημαρχείο της Αθήνας και σε πολλά ακόμα σημεία.