Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την άμεση στελέχωση και τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Επειτα απο τις δεκάδες καταγγελίες που δεχτήκαμε για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στους ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ επισκεφτήκαμε το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ και διαπιστώσαμε πως παραμένει κλειστό για το κοινό. Αμεσα επικοινωνήσαμε τόσο με τον Αντιδήμαρχο Αγιων Θεοδώρων οσο και με τον Βουλευτή κύριο Ψυχογιό για το πρόβλημα. Πράγματι ο Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ στις 3 Δεκεμβρίου προσκεκλημένος σε εκπομπή, συζητήσαμε δύο σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων. Το θέμα της αύξησης των Δημοτικών τελών, καθώς και αυτο το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στα ΕΛΤΑ

Κάναμε έκκληση στο κύριο Ψυχογιό να ενεργήσει όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο & να φέρει το θέμα στη ΒΟΥΛΗ προκειμένου να δοθεί μια λύση. Πράγματι ο κύριος Ψυχογιός οπως μας αναφέρει με σημερινή του ανακοίνωση κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ζητά την άμεση στελέχωση και τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ Αγίων Θεοδώρων .

Παρακολουθήστε το Βίντεο απο την ομιλία του κυρίου Ψυχογιού με το κύριο Σίμο Σοφό για το θέμα των ΕΛΤΑ.

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Ψυχογιού, σε συνέχεια επίσκεψης και πληθώρας παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει σχετικά, κατατέθηκε Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με την οποία ζητά την άμεση στελέχωση και τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ Αγίων Θεοδώρων, όπως και την ενίσχυση συνολικά των καταστημάτων του Νομού.

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση:

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2021

Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θέμα: «Διάλυση και άμεσος κίνδυνος κλεισίματος καταστήματος ΕΛΤΑ Αγ. Θεοδώρων. Επιτακτική ανάγκη η άμεση στελέχωση για την συνέχιση της λειτουργίας του»

Αναστάτωση επικρατεί στην πόλη των Αγίων Θεοδώρων με το υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ, να υπολειτουργεί και να είναι ένα βήμα από το κλείσιμο.

Το ταχυδρομικό κατάστημα που εκτελεί και τραπεζικές εργασίες, εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών, ιδιαίτερα ηλικιωμένων για πληρωμές συντάξεων, υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, εξόφληση λογαριασμών κοινής ωφέλειας, κλπ., ενώ έχει επίσης τεράστια αύξηση επισκεψιμότητας κατά τους θερινούς μήνες, αφού πρόκειται για τουριστική περιοχή.

Μετά την ψήφιση του νόμου 4758/2020 που αφορά στην “εξυγίανση” του Οργανισμού, και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί μη κλεισίματος καταστημάτων, αυτή τη στιγμή οι ταχυδρομικές υπηρεσίες συρρικνώνονται δραματικά και η ταλαιπωρία των πολιτών αυξάνεται καθημερινά.

Το σχέδιο «διάσωσης» λοιπόν, αποδεικνύεται γρήγορα σχέδιο διάλυσης των ΕΛΤΑ με ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, εκβιαστικές μετακινήσεις και αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και καθοριστική απαξίωση της λειτουργίας και των υπηρεσιών τους, προς όφελος των ιδιωτικών εταιριών του κλάδου.

Οιεξελίξεις αυτές προκαλούν δικαιολογημένα πολύ μεγάλη ανησυχία και ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία, αφού η συνεχής και ξεκάθαρη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ δημιουργεί προβλήματα στη καθημερινή εξυπηρέτησή τους, αλλά και σαφείς υπόνοιες για κλείσιμο του καταστήματος και ξεπούλημα του δικτύου, με άμεση συνέπεια την αύξηση του κόστους και την περαιτέρω επιδείνωση των υπηρεσιών.

Επειδή, τα ΕΛΤΑ έχουν υποχρέωση καθολικής κάλυψης του πληθυσμού της χώρας και επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο για όλους τους πολίτες και επαγγελματίες,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Πώς προτίθεται να παρέμβει, ώστε να στελεχωθεί άμεσα και επαρκώς το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στους Αγίους Θεοδώρους, ώστε να παρέχει τις πολλές καισημαντικές υπηρεσίες τουκαι εν μέσω πανδημίας και να εκπληρώνει τον κρίσιμο κοινωνικό του ρόλο;

2. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει προκειμένου να μην συνεχιστεί η απαξίωση και υποβάθμιση των ΕΛΤΑ συνολικά στην Κορινθία και να αποφευχθεί το κλείσιμο καταστημάτων που είναι προ των πυλών, γεγονός που προσβάλλει το αίσθημα ασφάλειας αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική των τοπικών κοινωνιών;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ψυχογιός Γιώργος

One thought on “Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την άμεση στελέχωση και τη συνέχιση της λειτουργίας του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Comments are closed.