Επιστρέφει το “ΡΑΛΛΥ ΤΩΝ ΘΕΩΝ” στην Ελλάδα !

Το Ράλλυ Ακρόπολις του 2021 θα αποτελέσει τον 10ο γύρο του WRC, αντικαθιστώντας το Ράλλυ της Χιλής, του οποίου η διεξαγωγή κρίθηκε αμφίβολη, λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας στη χώρα της Νοτίου Αμερικής. Τα φώτα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού -και όχι μόνο- θα στραφούν και πάλι στην Ελλάδα, που δηλώνει έτοιμη απέναντι σε μια σπουδαία πρόκληση!

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε ξένα ΜΜΕ:

«Πριν από εβδομήντα χρόνια η Ακρόπολη αποτέλεσε το φόντο για έναν σπουδαίο αγώνα, που αργότερα καθιερώθηκε ως το “Ράλλυ των Θεών”. Ένας επικός αγώνας ράλλυ που ανέκαθεν έφερνε τα πληρώματα αντιμέτωπα με συνθήκες μοναδικές. Έπειτα από οκτώ χρόνια απουσίας, το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει, και μάλιστα εν μέσω μιας χρονικής συγκυρίας που η Ελλάδα βρίσκει και πάλι το δρόμο της.
Κατά την τελευταία δεκαετία βρεθήκαμε στη δική μας “διαδρομή”, που περιείχε πολλές εναλλαγές. Πλέον, η Ελλάδα χαράζει το μέλλον της κάνοντας σημαντικά άλματα όσον αφορά την έρευνα, την τεχνολογία και τη βιωσιμότητα. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και πάλι να φιλοξενήσουμε διεθνούς απήχησης εκδηλώσεις, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε:

«Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να δηλώσουμε πως εκπληρώσαμε την υπόσχεση που δώσαμε στον ελληνικό λαό και στους εκατοντάδες χιλιάδες φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τα φώτα του παγκόσμιου motorsport και του αθλητισμού γενικότερα στρέφονται ξανά στην Ελλάδα. Στην αναγεννημένη και φωτεινή Ελλάδα, που ακτινοβολεί σε όλον τον κόσμο!

«Η επάνοδος του Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ είναι γεγονός. Από σήμερα κιόλας, ξεκινάμε την οργάνωση του κορυφαίου αγώνα του θεσμού! Του Ράλλυ Ακρόπολις, που είναι γραμμένο με χρυσά γράμματα στην ιστορία του motorsport. Η Ελλάδα είναι εδώ για να σας καλωσορίσει! Είναι παρούσα, εξωστρεφής και πρωταγωνιστεί σε όλους τους τομείς».

Σημαντικό ρόλο η συμμετοχή των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Κορινθίας

Η πιθανότητα επιστροφής του Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC ενεργοποίησε τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κορινθίας, οι οποίοι συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, με κεντρικό θέμα την επαναφορά του Ράλλυ Ακρόπολις στην Κορινθία.

Πιο συγκεκριμένα, στην τηλεδιάσκεψη που διεξήχθη, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Αθηνά Κόρκα, κ. Άννα Καλογεροπούλου, κ. Αναστάσιος Γκιολής, κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης και οι Δήμαρχοι Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος, Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος, Βέλου – Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος και Νεμέας κ. Κωνσταντίνος Φρούσιος.

Όλοι οι συμμετέχοντες ειχαν συμφωνήσει πως η διεξαγωγή ενός παγκόσμιου γεγονότος στην περιοχή της Κορινθίας, εκτός από τα οικονομικά οφέλη, δημιουργεί μια μοναδική ευκαιρία για την διαφήμιση της περιοχής στο τηλεοπτικό αλλά και το διαδικτυακό κοινό παγκοσμίως.

Translate »