Επίσκεψη Χρίστου Δήμα με τον Πρωθυπουργό στο Εργοστάσιο της “ΧΡΩΠΕΙ”

Το παλαιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ. επισκέφτηκαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων κ Χριστός Δήμας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη τον Αναπληρωτή Υπουργό Νίκο Παπαθανάση και τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey R. Pyatt .

Αναφερόμενος στην επίσκεψη ο Κορίνθιος Υφυπουργός  δηλώσε χαρακτηριστικά:

“Επισκεφθήκαμε με τον Πρωθυπουργό τον Υπουργό Ανάπτυξης τον Αναπληρωτή Υπουργό και τον Αμερικανό Πρέσβη Geoffrey R. Pyatt το παλαιό εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ. Εδώ θα αναπτυχθεί η πρώτη Πολιτεία Καινοτομίας και ελπίζουμε να γίνει σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Προχωράμε στην αξιοποίηση ενός εγκαταλελειμμένου -επί πολλές δεκαετίες- ακινήτου, έκτασης 17.893 τ.μ. Στη θέση αυτή θα αναπτυχθεί ένας φυσικός χώρος καινοτομίας που αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην επιχειρηματικότητα και στο οικοσύστημα καινοτομίας ευρύτερα, φιλοξενώντας τμήματα έρευνας και ανάπτυξης επιχειρήσεων, νεοφυείς επιχειρήσεις, ερευνητές και ακαδημαϊκά ιδρύματα, προκαλώντας συνέργειες μεταξύ τους. Μια διαδραστική «κυψέλη» δημιουργίας και παραγωγικότητας, ανοίγοντας παράλληλα τον δρόμο για τη δημιουργία νέων ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.”