Επίσημη κήρυξη των έβδομων Νεμεων αγώνων 2020 (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η επίσημη κήρυξη των έβδομων Νεμεων αγώνων 2020 (Nemean Games, Greece), που θα πραγματοποιηθούν στην Νεμεα στις 26-28 Ιουνίου. Στην εκδήλωση παρών ηταν ο Κορίνθιος Υφυπουργός κύριος Δήμας ο οποίος ανέφερε σχετικά με την εκδήλωση : “Με μεγαλη συγκίνηση ακούσαμε απο τον Καθηγητή Στέφανο Μιλλερ για την ιστορία της ανασκαφής του σταδίου στην Αρχαια Νεμέα αλλά και το πως γεννήθηκε η ιδέα για την αναβίωση των αγώνων.”

Στη Νεμέα οι αρχαίοι Έλληνες πανηγύριζαν αθλητικές θρησκευτικές εορτές, που συναποτελούσαν με εκείνες των Δελφών, της Ισθμίας και της πλέον γνωστής, μέχρι σήμερα, Ολυμπίας, το λεγόμενο κύκλο των ιερών πανελληνίων αγώνων. Σε κάθε έναν από αυτούς τους τέσσερεις τόπους, εναλλάξ κάθε χρόνο και για αρκετό χρονικό διάστημα, μια ιερή εκεχειρία ανέστελλε κάθε πόλεμο και κάθε εχθροπραξία και όλοι οι Έλληνες, δήλωναν παρουσία, αναγνωρίζοντας την κοινή ανθρώπινη υπόστασή τους. Αυτή η παρότρυνση για ειρήνη, μολονότι περιοριζόταν σε λίγες μέρες κάθε χρόνο, είναι η πρώτη που εμφανίζεται στην ιστορία της ανθρωπότητας σε διεθνές επίπεδο συστηματικά και τακτικά. Επομένως, οι ιερές αθλητικές πανηγύρεις στη Νεμέα, την Ολυμπία, τους Δελφούς και την Ισθμία είναι οι κατευθείαν πρόγονοι των Ηνωμένων Εθνών και του Ολυμπιακού Κινήματος. Ως εκ τούτου, το αρχαίο στάδιο που αποκαλύφθηκε στη Νεμέα είναι ένα σημαντικό μνημείο, που συνδέεται ιστορικά με αυτούς τους οργανισμούς.

Οι αγώνες δρόμου θα πραγματοποιηθούν κατά φύλο και ηλικία και όσοι συμμετάσχουν θα ανταμειφθούν από την καταπόνηση των γυμνών τους ποδιών πάνω στις ίδιες πέτρες και στο ίδιο χώμα που πάτησαν αρχαία πόδια πριν από 2.300 χρόνια και πλέον.

Η Έβδομη Νεμεάδα θα πραγματοποιηθεί στις 26-28 Ιουνίου του 2020.

με πληροφορίες απο το https://nemeangames.org

https://nemeangames.org/el/
Translate »