Ενημέρωση για την δασική πυρκαγιά στα Βίλια Αττικής (BINTEO)

Καλύτερη είναι η εικόνα στο μέτωπο της Πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε Δασική εκταση στα Βίλια Αττικής και ειχε κατεύθυνση προς Μέγαρα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μεγαρέων κυριο Φυλακτο μας ανέφερε: Έπειτα από 5 ημέρες ξημερώνει μια καλή ημέρα. Εδώ & μια ώρα κάνουν ριψεις τα Ερικσον & η φωτιά ειναι σε καταστολή. Όλη την νύχτα τα πεζοπόρα της Π.Υ δούλευαν για να την περιορίσουν.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση απο το Πυροσβεστικό Σώμα την Παρασκευή το πρωί :

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 4 Ελικόπτερα και 4 Αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.