Ελληνοτουρκικά … Στο κατώφλι της Καταιγίδας

Στα κατώφλι ενός θερμού επεισοδίου βρίσκεται πλέον η χώρα μας έπειτα από την επεκτατισμό που εκδηλώνει με κάθε ευκαιρία ο Σούλτανος  Ερντογάν.

Με αφορμή την παράνομη Navtex που ανακοίνωσε η Τουρκία  για την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου δεσμεύει θαλάσσιο χώρο νότια του Καστελόριζου. Άμεση ήταν η απάντηση της Ελλάδας που ακυρώνει και χαρακτηρίζει παράνομη την Τουρκική navtexκαι παράλληλα εξέδωσε δική της στο ίδιο σημείο την ημέρα και τις ίδιες ώρες :

«Το μήνυμα NAVTEX με αριθμό 0943/19 που εκπέμπεται από τον Σταθμό NAVTEX της Αττάλειας και αφορά άσκηση Ναυτικού μεταδίδεται από μη εξουσιοδοτημένο Σταθμό. Ο μόνος εξουσιοδοτημένος Σταθμός NAVTEX σε εφαρμογή του GMDSS για εκπομπές πληροφοριών ναυτιλιακής ασφάλειας και πληροφοριών έρευνας και διάσωσης για την συγκεκριμένη περιοχή είναι ο Σταθμός NAVTEX Ηρακλείου, εγκεκριμένος από τον IMO και IHO. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το ΕΚΣΕΔ Πειραιά».

Όπως όλοι καταλαβαίνουμε τα επόμενα 24ωρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, Ελληνικές και Τουρκικές ενοπλες δυνάμεις θα βρίσκονται στο ιδιο σημείο, κάθε λάθος μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες. Οι ώρες είναι κρίσιμες απαιτούν την επαγρύπνηση και την προσοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, απέναντι στις Τουρκικές προκλήσεις και τον επεκτατισμό της γείτονας χώρας.

Translate »