Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κορίνθου .. Πεζοπορία στη Στεμνίτσα – Γόρτυνα Rafting στις 15 Σεπτεμβρίου

Διπλή εξόρμηση του ΕΟΣ Κορίνθου στην ορεινή Αρκαδία. Αναχώρηση την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, στις 07:00 το πρωί από τα περιβολάκια. Πρώτα θα αποβιβασθεί η ομάδα του rafting, στην Καρύταινα και στα γραφεία της εταιρείας  «περιπέτεια outdoor activities» και συνέχεια για τη Στεμνίτσα όπου ξεκινά την πορεία της η πεζοπορική ομάδα.

Ομάδα Rafting:

θα συναντηθούν με τους υπεύθυνους για διανομή εξοπλισμού και μια στοιχειώδη εκπαίδευση. Ακολουθεί η κατάβαση μέσα από συναρπαστικά περάσματα και καταπράσινα τοπία, κωπηλατώντας στα κρυστάλλινα νερά μιας από τις πιο όμορφες και συναρπαστικές διαδρομές στην Ελλάδα. Μετά το ποτάμι θα κάνουν επίσκεψη σε εντυπωσιακό φαράγγι της περιοχής που βρίσκετε κάτω από τα δένδρα και στο τελείωμα του θα θαυμάσουν έναν εντυπωσιακό καταρράκτη, δίπλα από τα ερείπια ενός παλιού νερόμυλου. Εδώ όποιος θέλει μπορεί να κολυμπήσει και να μπει κάτω από τα νερά του.

Το Rafting ενδείκνυται για αρχαρίους.

Εξοπλισμός για το rafting: Μαγιό, αντηλιακό, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (που θα βραχούν), αδιάβροχη φωτογραφική (προαιρετικά) και μπόλικη αδρεναλίνη και διάθεση!

Πεζοπορική Ομάδα:

Από την γραφική Στεμνίτσα, θα ξεκινήσει η πεζοπορία για την Ιερά Μονή Προδρόμου και στη συνέχεια για την Ιερά Μονή Φιλοσόφου. Θα ακολουθήσει διάσχιση κατά μήκος του ποταμού Λούσιου με τερματισμό στο Ιερό Ασκληπιού και τη Γόρτυνα. Εκεί θα έχουν αρκετό χρόνο για μπάνιο και πικ νικ.

Βαθμός Δυσκολίας: Α           Ω.Π.: 4 ώρες

Εξοπλισμός για την πεζοπορία:

Μποτάκια ορειβατικά, σακίδιο πλάτης, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπελάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο), φακός (με εφεδρικές μπαταρίες), ατομικό φαρμακείο, ξηρά τροφή, νερό, μια αλλαξιά στο λεωφορείο, φαγητό για πικ-νικ. Μαγιό και πετσέτα για όσους κάνουν μπάνιο στα δροσερά νερά του Λούσιου.

Στην επιστροφή για Κόρινθο θα κάνουν  στάση στο παραδοσιακό χωριό Καρύταινα, για καφέ ή φαγητό.

Όσοι επιθυμούν και νιώθουν τολμηροί, μπορούν να δοκιμάσουν rappel στη γέφυρα της Καρύταινας  δωρεάν από τους υπευθύνους της εταιρείας «περιπέτεια outdoor activities».

Αναχώρηση: 7:00 το πρωί από τα περιβολάκια.

Κόστος Εξόρμησης:       15 € για το λεωφορείο.

                                     Συν 35 € για όσους κάνουν rafting (σύνολο 50 €).

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής στους αρχηγούς:

Μπολέτη Βασιλική                  6973686870

Παναγουλόπουλος Θεόδωρος  6985916716,

και στο τηλ. του συλλόγου     2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00 – 22:00).

Παρακαλούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα για την καλύτερη οργάνωση της εξόρμησης.

**rafting (κατάβαση ποταμού με ειδικά διαμορφωμένο σκάφος)

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.

Το πρόγραμμα της ανάβασης μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών με ευθύνη των αρχηγών.

Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.

Translate »