ΕΚΔΗΛΩΣΗ – Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας στην Αρχαία Κόρινθο


Με πρωτοβουλία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κορινθίας της Αμερικανικής σχολής κλασσικών σπουδών και του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου «Η ΤΡΙΗΡΗΣ», στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Αρχαιολογίας, παρουσιάστηκε μια ιδιαίτερη εικαστική εκδήλωση για την ανάδειξη του πολιτιστικού προϊόντος της Κορινθίας: “Η Αγγειοπλαστική Τέχνη” στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου.


Η συγκεκριμένη εκδήλωση που υποστηρίχθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας, και προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των επισκεπτών, πετυχαίνοντας να τους μυήσει στον κόσμο της κεραμικής Τέχνης , μέσα από τις πληροφορίες που άκουσαν από την αναπληρώτρια διευθύντρια της Αμερικανικής σχολής κλασσικών σπουδών κα. Ιουλία Τζόνου όπως και από έναν αυθεντικό εκπρόσωπό της, τον Δημήτρη Μπούτσαλη που υπηρετεί την τέχνη αυτή στην αυθεντική μορφή της.


Στη συνέχεια οι Αγγειογράφοι κ. Μαρία Σκλήρη Στάρφα Ο κ. Ρομντζούκ Δημήτρης, διακόσμησαν περίτεχνα τα Κεραμικά Αγγεία, ενθουσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. Οι μικροί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, διακοσμώντας με τον δικό τους τρόπο τις Κεραμικές μινιατούρες που ήταν Προσφορά από τα Τοπικά Εργαστήρια της Αρχαίας Κορίνθου.


Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν, ο Αντιπερειφερειάρχης Κορινθίας Α.Γκιολής, H Αντιπερειφερειάρχης Πολιτισμού και Παιδιάς Α.Κόρκα ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων Σ.Ζαχαριάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Π.Πιτσάκης, ο Δημοτικός σύμβουλος Δ. Μανωλάκης και αρκετός κόσμος Η Τοπική Συμβούλος Φ. Μαρίνη, την Προέδρος του Σωματείου Λόγου & Τέχνης (Αλκυονίδες) Όλγα Κονομόδη – Θωμά και την
Πρόεδρο του Αθλητισμού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Κορίνθου Ο Βελλερεφών Ελένη Μελάνη.


Τέλος ευχαριστούμε πολύ την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας κ. Παναγιώτα
Κασίμη και την Ελένη την Γκίζας για την προετοιμασία της Εκδήλωσης αυτής.