Εκδήλωση της ΔΕΕΠ Κορινθίας με τις Υφυπουργούς Συρεγγέλα και Ζαχαράκη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες, ο Τομέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΔΕΕΠ Κορινθίας, διοργάνωσε Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 ωρα 11:00 το πρωί στο Επιμελητήριο Κορινθίας ημερίδα με θέμα: ” Η θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία”

Ομιλήτριες:

  • Η Μαρία Συρεγγέλα Υφυπουργός Ισότητας των Φύλων, Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής
  • Σοφία Ζαχαράκη Υφυπουργός Τουρισμού.

  • Παρών οι υφυπουργοί Δήμας και Ταγαράς, καθώς και αυτοδιοικητικοι
  • Για την επίσκεψη των δυο γυναικών Υφυπουργών ο Υφυπουργός Νικος Ταγαράς ανεφερε :

Καλωσορίσαμε στην Κόρινθο, δυο καλές φίλες και εξαίρετες συναδέλφους, την υφυπουργό Ισότητας των Φύλων και συμπατριώτισσά μας, Μαρία Συρεγγέλα και την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Δυναμικές, δραστήριες και αποτελεσματικές πολιτικοί μίλησαν στην ημερίδα με θέμα «Η θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία», που διοργάνωσε ο Τομέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και η δεεπ νδ Κορινθίας, στο Επιμελητήριο Κορινθίας με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας».

Οι γυναίκες είναι η ίδια η ζωή και τις οφείλουμε σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη για να αλλάξουμε την κοινωνία μας και να την κάνουμε καλύτερη. Ήδη γίνονται βήματα και πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα, για να αντιμετωπίσουμε έως και να εξαλείψουμε την έμφυλη βία, όπως και τις επαγγελματικές, οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες που βιώνουν πολύ συχνά. Πρότεινα μάλιστα τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας να την αφιερώσουμε στις γυναίκες της Ουκρανίας που υπομένουν τα δεινά του πολέμου για τα παιδιά τους και τον άμαχο πληθυσμό στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο.