Εικονική πραγματικότητα για τον έλεγχο του θυμού

Η εικονική πραγματικότητα μπορεί ενδεχομένως να είναι αποτελεσματική στατηγική για τον έλεγχο του θυμού σε επιθετικούς ανθρώπους.

Τέτοιο πρόγραμμα εκπαίδευσης μπορεί να μειώσει το επίπεδο θυμού που προκαλείται, αναφέρει νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking. 

Ο Jae-Jin Kim, MD, PhD, του Yonsei University, της Σεούλ, χώρισε 60 νέους άντρες σε 2 ομάδες. Υψηλής και χαμηλής επιθετικότητας.

Τους εξέθεσε στο Anger Exposure Training and Mindfulness Training-πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας.

Η εκπαίδευση αποτελείτο από εικονικά περιβάλλοντα που σχεδιάστηκαν να προκαλούν θυμό, καθώς και καθοδήγηση από avatar για τη διευκόλυνση του ελέγχου του θυμού.

Οι συμμετέχοντες έκαναν καθοδηγούμενο διαλογισμό με ασκήσεις αναπνοής. Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, ο διαλογισμός αύξησε το επίπεδο άνεσης και στις 2 ομάδες.

Στην εκπαίδευση έκθεσης σε θυμό, η ελεγχόμενη έκφραση, μείωσε το επίπεδο θυμού που προκλήθηκε από θυμωμένη έκφραση στην ομάδα υψηλής αλλά και χαμηλής επιθετικότητας, κατέληξαν οι ερευνητές.

Επίσης, στο Mindfulness Training, ο διαλογισμός αύξησε το επίπεδο άνεσης και στις 2 ομάδες.

ΠΗΓΗ

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

Διαπιστώσαμε ότι χρησιμοποιείτε Ad Blocker  εφαρμογή για τον αποκλεισμό διαφημίσεων. Υποστηρίξτε μας απενεργοποιώντας αυτό το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων.

Powered By
CHP Adblock Detector Plugin | Codehelppro