Εγκλωβίστηκε στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας τζιχαντιστής

Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ στις Καστανιές. Το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές αρχές μετέφεραν  τζιχαντιστή του ISIS στη συνοριακή έξοδο Pajar Kule στην Αδριανούπολη δίνοντάς του την εντολή να περάσει την vεkpή ζώνη και να παρουσιαστεί στις ελληνικές αρχές. Οι Έλληνες στρατιωτικοί και αστυνομικοί αρνήθηκαν να δεχθούν τον τζιχαντιστή και του έδωσαν εντολή να επιστρέψει στη τουρκική πλευρά.

Αυτή τη στιγμή ο μαχητής του ISIS βρίσκεται στο μέσον της vεkpής ζώνης και δεν μπορεί να κάνει ούτε βήμα μπροστά, ούτε όμως και πίσω. Η παράδοση των τζιχαντιστών που κατάγονται από δυτικές χώρες εντάσσεται στα πλαίσια της νέας τακτικής των τουρκιών αρχών που ανακοίνωσαν πως οι τζιχαντιστές που συλλαμβάνονται θα αποστέλλονται αμέσως πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

Αυτή η απόφαση της Άγκυρας μπορεί και να προσλάβει ακραίος διαστάσεις από τη στιγμή που η Κίνα επί παραδείγματι έχει ανακοινώσει επίσημα πως δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν από τους 8.000 Ουιγούρους μαχητές του ISIS που βρίσκονται αυτή τη στιγμή είτε σε στρατόπεδα, είτε στο θύλακα του Ιντλίμπ είτε στα χέρια των τουρκικών αρχών.

Το ίδιο συμβαίνει και για τους Τσετσένους μαχητές του ISIS οι οποίοι λογικά πρέπει να παραδοθούν στη Ρωσία. Από το πρωί της Δευτέρας οι τουρκικές αρχές έστειλαν πίσω στις χώρες καταγωγής τους τζιχαντιστές του ISIS με καταγωγή από τη Γαλλία και την Ολλανδία.

Translate »