“Δύναμη δημιουργίας – Με θέληση & γνώση” .. Μήνυμα για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή το εορτασμό της Εθνικής Εορτής της 25ης ΜΑρτίου του 1821 η Δημοτική Παράταξη “Δύναμη δημιουργίας – Με θέληση & γνώση” της κας Πρωτοπαππά απέστειλε το ακόλουθο μήνυμα προς τους πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

“Η 25η Μαρτίου είναι υπενθύμιση δύο μηνυμάτων: το ένα είναι πανανθρώπινο ,το άλλο πανελλήνιο. Εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνεγερσία του ΄21.Πανηγυρίζουμε την έλευση του Θεού στη γη για τη θέωση του ανθρώπου και την αποτίναξη του σκληρού τουρκικού ζυγού τεσσάρων περίπου αιώνων.
Ποιος μπορεί να λησμονήσει τη γενναιοψυχία και την αυτοθυσία των ηρώων του Γένους μας που μπροστά στην απειλή του τουρκικού ζυγού και στον πόθο για τη Λευτεριά δε δίστασαν να ακολουθήσουν το δύσκολο δρόμο του θανάτου! Αυτή ήταν η ελεύθερη ψυχή του Έλληνα!Ο φόβος της δουλείας μεγαλύτερος του φόβου του θανάτου!Η ψυχή του σκλάβου αγανακτεί και ξεσηκώνεται.Οι άνδρες πιάνουν τα όπλα ,οι γυναίκες πολεμούν με ανδρική ορμή,άνθρωποι απλοικοί γίνονται έξοχοι πολέμαρχοι!
Σαν μελετάμε τις λαμπρές σελίδες του αγώνα του 21΄ νοιώθουμε ,να ξεπηδάει,μέσα μας ο θαυμασμός ως ευγνωμοσύνη για αυτούς που ύψωσαν σαν λάβαρο την Ιδέα,πάλεψαν για αυτήν και έγιναν ήρωες –μάρτυρες.Από το σημερινό εορτασμό της εθνικής επετείου ορθώνεται ένα χρέος,ένα μήνυμα….
Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το ελληνικό στοιχείο και να το διεκδικούμε .Γι’αυτό και σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ακρίτες του Έβρου και των νησιών μας που φυλάγουν Θερμοπύλες.
Αυτό το παράδειγμα καλούμαστε να ακολουθήσουμε σήμερα έχοντας ως πρότυπό μας τον ηρωισμό εκείνων των ανθρώπων,διαφυλάττοντας ως ιερό την Πατρίδα και την Ορθοδοξία μας.

Τιμή και δόξα στην αδούλωτη Ελληνική ψυχή!
Τιμή και δόξα στους αθάνατους νεκρούς του 1821!
Τιμή και ευγνωμοσύνη και σε όλους εσάς τους αφανείς ήρωες
που δεν κατέγραψε η ιστορία, σε σας που τα δώσατε όλα
χωρίς να πάρετε τίποτε…

Ζήτω η 25 Μαρτίου 1821!!!
Ζήτω η αθάνατη Ελλάδα μας!!!”

Translate »