Δήμαρχος Βέλου – Βόχας : Στερέωση & αποκατάσταση ναού Αγίου Νικολάου – Oταν ενώνουμε δυνάμεις κερδισμένος πάντα είναι ο τόπος μας

“Ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Βέλου – Βόχας μετά από χρόνια πολλών προσπαθειών γίνεται πραγματικότητα” αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος. Πρόκειται για την στερέωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Αγίου Νικολάου στο Χαλκί του Δήμου Βέλου – Βόχας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ και δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών το μνημείο θα στερεωθεί, θα αποκατασταθεί και θα αναδειχθεί κατά τρόπο ανάλογο με την ιστορική, αρχαιολογική και καλλιτεχνική του αξία, ενώ θα αναβαθμιστεί αισθητικά, παράλληλα με την λειτουργική του βελτίωση, ο περιβάλλων χώρος του.

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν σε αυτή την θετική εξέλιξη και κυρίως τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Αναστάσιο Γκιολή και την θεματική Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα.
Είναι απόδειξη πως όταν ενώνουμε δυνάμεις κερδισμένος πάντα είναι ο τόπος μας.
Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΄΄ΑΝΕΛΙΞΗ΄΄ κα. Μαρία Καλλίρη, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκείου κ. Μπακιρντζής καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ΕΦΑ Κορινθίας κα. Αγρέβη και κ. Σιδηρόπουλος.

Translate »