ΓΣΕΕ – Να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων SECURITY στην Εθνική Τράπεζα

Με δελτίο τύπου η ΓΣΕΕ εκφράζει την συμπαράσταση στους εργαζόμενους ασφαλείας SECURITY έπειτα απο την πρόθεση της ΕΤΕ να αλλάξει τις εργολαβικές εταιρίες στην οποία απασχολούνται για αρκετά χρόνια. Αυτό ως πράξη θα εχει ως αποτέλεσμα πολλοί απο τους απασχολούμενους φύλακες να μείνουν έπειτα απο πολλά χρόνια να αιωρούνται σε ενα δύσκολο εργασιακό & αβέβαιο μέλλον..

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει :

“Η ΓΣΕΕ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων security στην Εθνική Τράπεζα οι οποίοι αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον. Μετά την απόφαση της Διοίκησης της τράπεζας να αλλάξει τις εταιρείες, οι οποίες ως εργολάβοι έχουν αναλάβει τη φύλαξη, αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις αποδοχών.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, δουλεύουν αδιαλείπτως εδώ και 13 χρόνια εκτελώντας πλήθος εργασιών φύλαξης εγκαταστάσεων της τράπεζας αλλά και υψηλόβαθμων στελεχών,  όπως και οι συνάδελφοί τους που έχουν μόνιμη εργασιακή σχέση με την τράπεζα. Είναι απαράδεκτο να εξαρτάται η εργασιακή κατάσταση των εργαζομένων από την εναλλαγή των μεσαζόντων εργολάβων.

Η Εθνική Τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει το σύνολο των θέσεων εργασίας των security και σε καμία περίπτωση να μην προχωρήσει σε μειώσεις αποδοχών.”