Γιώργος Κατσαρός: “Παραλίγο να κάψω το πόδι της τραγουδίστριας των ΑΒΒΑ”!

Αποκλειστική συνέντευξη του γνωστού μουσικοσυνθέτη Γιώργου Κατσαρού πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή την εμφάνισή του στο “Σπίτι με το MEGA”, στο “MEGA Καλημέρα”, με την Ελεονώρα Μελέτη και την παρέα της, όπου μεταξύ των άλλων μίλησε και για τη Eurovision!

Ο Γιώργος Κατσαρός, που υπήρξε συνθέτης της πρώτης συμμετοχής της Ελλάδας στo διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision “Κρασί, θάλασσα και τ’αγόρι μου” με τη Μαρινέλλα, το 1974, μίλησε για την εμπειρία του αυτή:

Ήταν καταπληκτική εμπειρία, απίθανη… ήταν και η πρώτη φορά που συμμετείχαμε στο διαγωνισμό αυτό. Ήταν η εποχή που πήραν το βραβείο η ABBA… και η Μαρινέλλα ήταν η έκπληξη! Δεν είχε ξαναβγεί μέχρι τότε τραγουδίστρια με παντελόνι και ντέφι στο χέρι!

Στη συνέχεια αποκάλυψε ένα περιστατικό που συνέβη στα παρασκήνια, εκεί που οι αποστολές περίμεναν τα αποτελέσματα:

Εγώ δεν κάπνιζα, αλλά από την αγωνία που είχα, είχα πάρει ένα τσιγάρο, και το άναψα… δίπλα μας ήταν οι ABBA… κι εκεί που το βαστούσα, έκαψα το παντελόνι της τραγουδίστριας των ABBA, της ξανθιάς της μικρούλας, δεν θυμάμαι πως τη λένε (σ.σ.Agnetha Fältskog) και παραλίγο να κάψω και το πόδι της!

Επίσης, αναφέρθηκε και στην αγαπημένη του συμμετοχή από πλευράς Ελλάδας, η οποία είναι το “My Number One” με την Έλενα Παπαρίζου, καθώς όπως είπε είχε όλο το πακέτο:

Τα συγκέντρωνε όλα… και το στίχο και τη μουσική και φυσικά το αποτέλεσμα της χορογραφίας…

Τέλος, ο Γιώργος Κατσαρός, ορμώμενος από το γεγονός ότι αποτέλεσε χρόνια Πρόεδρος των Κριτικών Επιτροπών σε εθνικούς τελικούς για την επιλογή της Ελληνικής συμμετοχής, αναφέρθηκε στην προσωπική του προτίμηση τόσο στον τρόπο επιλογής (ένας εθνικός τελικός με πολλά τραγούδια είπε) όσο και στους φετινούς υποψηφίους της εσωτερικής επιλογής της ΕΡΤ (ξεχώρισε το γιο του Γιάννη Πάριου good job nicky), αναφέροντας ότι άκουσε και τα 5 τελικά υποψήφια τραγούδια. Ωστόσο, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια για τις συμμετοχές μας στη Eurovision.

ΠΗΓΗ