Γαστρονομικό Φεστιβάλ Taste of Loutraki

Με επιτυχία διοργανώθηκε ο προπομπός του ετήσιου ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ που η πρώτη επίσημη διοργάνωσή του θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.
Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδήλωση με υλοποίηση γαστρονομικών δράσεων από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και συγκεκριμένα από τις εξής:
Κανάκης – Κολωνάκι – Λιμανάκι – Paladar – Παπαδάκης – Pepe Rosso – Πιπέρι – Ριγάνι – Φραγκιάς – Umami – Woodys – Ypanema
Οι συμμετέχουσες στη δράση επιχειρήσεις πρόσφεραν ένα τοπικό έδεσμα ή μία τοπική συνταγή με έκπτωση στο κοινό. Όλα τα εδέσματα και οι συνταγές δημιουργήθηκαν προς τιμήν της συγκεκριμένης ημέρας με σκοπό να μυήσουν το κοινό στην τοπική γαστρονομία και παράδοση, ενώ με την έκπτωση τα συγκεκριμένα πιάτα ήταν προσιτά για όλους.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας, είχαν προσκληθεί στο Λουτράκι Έλληνες δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, στους οποίους παρουσιάστηκε το project, έτσι ώστε το 2022 να είναι έτοιμο προς πώληση και προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην παρουσίαση, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από το Λουτράκι με κεντρικό θέμα τρεις βασικούς πυλώνες της γαστρονομίας του Λουτρακίου: το ελαιόλαδο, το κρασί και τα τοπικά γλυκά. Οι βιωματικές δράσεις Ελαιογνωσίας, Οινογνωσίας και Γευστικής Δοκιμής Τοπικού Γλυκού παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους άριστους συνεργάτες μας. Συγκεκριμένα την Ελαιογνωσία παρουσίασε η κ. Μαριάννα Δεβετζόγλου, Σομελιέ Ελαιολάδου και Ελαιοπαραγωγός, την Οινογνωσία ο κ. Νίκος Μπουζινέλος, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και το Τοπικό Γλυκό παρουσιάστηκε από το Experience Perachora, μία γυναικεία ομάδα από την Περαχώρα Κορινθίας που ασχολείται με την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού-Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας, κ. Γιώργος Χ. Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Κορινθίων, κ. Δημήτρης Μπίτζιος.


Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρεία τουριστικού marketing Respond On Demand, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου, υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης-μελών του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».