Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς

Πριν απο λίγη ωρα ο Υπουργός κος Βασιλης Κικίλιας μιλώντας προς τους δημοσιογράφους ανέφερε οτι ξεπεράσαμε τους 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς. “Είμαι και είμαστε πολύ περήφανοι με την υγειονομική Επιχείρηση Ελευθερία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας του

“Παίρνοντας την ανταπόκριση από την κοινωνία, από τον κόσμο, θέλω να ενημερώσω για το πώς πηγαίνουμε. Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς. 2.945.000. Και αυτήν την ώρα που μιλάμε, ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Από τη Μεγάλη Δευτέρα σπάμε καθημερινά το ρεκόρ ημερησίων εμβολιασμών: Μεγάλη Δευτέρα 61.574 εμβολιασμοί, Μεγάλη Τρίτη 61.859, και σήμερα Μεγάλη Τετάρτη θα ξεπεράσουμε τους 62.968 εμβολιασμούς.

Από την Τετάρτη του Πάσχα 5 Μαΐου θα λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, αυξάνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμών του προγράμματός μας σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο. Επιταχύνουμε και θα φτάσουμε να αγγίξουμε τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Το Μάιο θα φτάσουμε τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς και τον Ιούνιο θα ξεπεράσουμε τα 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς.

Θα πω ότι χθες άνοιξε η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας της ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca και όπως είχαμε αναγγείλει αύριο, τη Μ. Πέμπτη 29 Απριλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για τους συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 40-44 με AstraZeneca.

Να επισημάνουμε εδώ ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού το τριήμερο και ότι το Μεγάλο Σάββατο 1 Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45-49. Κάτι που σημαίνει, και έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία για εμάς να το πούμε, ότι το Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών. Επαναλαμβάνω, το Μάιο θα εμβολιάζονται πλέον στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, 106.652 συμπολίτες μας ηλικίας 30 έως 39 ετών έχουν κλείσει από εχθές το ραντεβού τους και έχουν ήδη αρχίσει να εμβολιάζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Για την ακρίβεια, έχουν ήδη εμβολιαστεί οι 9.142 αυτή τη στιγμή που μιλάμε.

θέλω να ευχηθώ σε όλους καλό Πάσχα, καλή Ανάσταση με υγεία με τις οικογένειές σας. “

Translate »